Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy lehet, hogy egy autó...

Hogy lehet, hogy egy autó csak 1 évre kap műszakit?

Figyelt kérdés

Nekem eddig új korában mindig 4 évre adták, utána mindig 2-re. Volt 44 éves Ladám, az is 2 évre kapta.

A környékünkön a romák hajtanak egy UAZ-t. A lekérdező szerit az előző műszaki 2022.07.01-én volt. Ennek az érvényessége 2024.07.01, tehát a szokásos 2 év.

Most két hétig műszaki nélkül furikáztak vele napi szinten, de ez most nem is lényeg. 2024.07.15-én vizsgázott le az autó. Az érvényesség viszont 2025.07.03 lett. Azt hogy? Miért csak szűk 1 évre adták és nem a szokásos 2 évre? Ha egy kocsi átmegy a műszakin, akkor nem minden esetben automatikus a 2 év hosszabbítás?

júl. 23. 07:35
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Tipp:

LPG üzemű autó? Mert abban az esetben a gáztartálynak is van egy érvényessége, és olyankor maxiumum addig adják a műszakit, ameddig az érvényes. Ha az hamarabb lejár, akkor nem kap 2 évre műszakit.

júl. 23. 08:21
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen! LPG/benzin.

Akkor az lehet. Köszi, ezt nem tudtam.

júl. 23. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!