Én sötétben veszek észre ilyesmit. Kis autóm van, de gyárilag adaptív ledes fényszórókkal. Sötétben mikor ezt meglátják a visszapillantóban, már messziről mindenki azonnal menekül a külsőbe. Pedig nem villogok, teljesen a megengedett sebességgel haladok. Gondolom a fénye alapján azt hiszek, hogy valami nagy komoly izomautó.
Mikor meg a céges gyertyapislákolós halogénnel vagyok, csak akkor méltóztatnak végre elkotródni előlem, mikor már tartósan a popójukban haladok. Ez esetben sem villogok, türelmetlenkedek. Nekem is feltűnt már.
júl. 23. 16:28
12/20 BeefEater válasza:
#11: A tapasztalatom szerint ez azért van, mert a legtöbb adaptív fényszóró szar és elvakítja az előtte haladót. Ha ilyen autó van mögöttem, én is inkább lelassítok, csak tűnjön el az ilyen mögülem, mert az összes tükör vakít.
Egyelőre kifejezetten negatív véleményem van az adaptív fényszórók nem vakításáról, egy közepes képességű sofőr gyorsabban kapcsol vissza tompítottra, mint ahogy ezek reagálnak, már ha egyáltalán reagálnak.
júl. 23. 16:53
13/20 anonim válasza:
#12, adaptív nem azt jelenti, hogy a reflektort kapcsolgatja. Az a fényszóróasszisztens. Legalábbis az én autómban nem ettől lesz adaptív. Az előz autóm is ilyen volt, csak az még xenonos. Ott még ténylegesen a fényszóró projektor lencséje fizikailag fordult. Soha senki nem villogott még szembe se azzal, se ezzel a ledessel. Ellenben az utólagosan buherált fényszórók manuális magasságállítással a maxra feltekerve engem sokkal inkább szoktak vakítani.
júl. 23. 18:55
14/20 anonim válasza:
Szerintem manapság nincsen ebben különbség.
Aki agresszív és hülye annak mindegy lesz, ki megy előtte. A többség meg amúgy normálisan halad. Engem simán kiengednek a nagyobb autók is, én sem teszek különbséget.
júl. 23. 20:58
15/20 anonim válasza:
Amúgy kövezzetek meg, de én azt látom, hogy pont a kis autóktól tartanak az emberek, főleg a sok lefingott szartól ahol nem tudhatod milyen Rikárdó ül jogsi meg biztosítás nélkül a volán mögött.
júl. 23. 20:59
16/20 BeefEater válasza:
#13 tudom mi az adaptív és az automata között a különbség. Akkor neked nagyobb szerencséd volt, nekem volt már, hogy úgy elvakított egy adaptív fényszórós autó, hogy meg kellett állnom mert semmit sem láttam. Valamiért úgy döntött, hogy a rám vetülő fény nyalábot nem kell lekapcsolni amikor jövök szembe.
júl. 24. 10:48
17/20 anonim válasza:
#10 Jó, hát én hazudtam, amikor azt mondtam, hogy mindenkivel udvarias vagyok. Ha BMW-d van, vagy román/osztrák rendszámot, azért megpróbálok pont annyira kib*szni veled, mint amennyire az ilyenek ki szoktak b*szni velem. :)
júl. 24. 11:00
18/20 anonim válasza:
#15 Pont a nagy fényes autókban ül az a gyerek, akinek az apja vett egy szép autót, neki meg még jogsija sincs.
júl. 24. 11:01
19/20 Koaxk Ábel válasza:
Én kifejezetten imádom ezt a komikumot az átcímkézett "VW Polo"-mal ha belém állnak, és néznek mint a hal a szatyorban, hogy a legtöbb autónak el tudom kenni a száját :D
júl. 24. 21:06
20/20 BeefEater válasza:
#10: Se román, se osztrák rendszámom nincs.
> megpróbálok pont annyira kib*szni veled, mint amennyire az ilyenek ki szoktak b*szni velem
Akkor jól megleszünk, mert én igyekszem kifejezetten előzékenyen, a többi közlekedőt segítve vezetni. Úgyhogy gondolom te is ugyan így fogsz viselkedni a forgalomban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!