Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyit számít, ha 1 évet áll...

Mennyit számít, ha 1 évet áll az autó az utcán?

Figyelt kérdés

Egy 20 éves autó esetén mik és mennyire fáradnak el ez idő alatt szerintetek?

A kipufogó és a köszüb kissé megrozsdásodott ez idő alatt.

A féktárcsa is teljesen rozsdás lett ott is ahol nem éri fékbetét.

Milyen karbantartást érdemes eszközölni?

A motor 3 havonta be lett indítva és az akku is fel lett töltve.

júl. 20. 00:05
 1/4 anonim ***** válasza:
83%

Az autó állásban jobban megy tönkre, mintha használnák.

Csoda, ha majd el lehet mozdítani a helyéről a fékek miatt, nekem 3 nap állás után néha úgy összerohad párás időben a fék, hogy nagy gázzal tudom csak kipattintani.

De akkor még ott van a lengéscsillapítók szárai, csapágyak, feszítőgörgők, amik mind kapnak a párából.

Az ilyen ritkán használt autók nagyon gyorsan mennek tönkre.

júl. 20. 00:17
 2/4 anonim válasza:
54%
az utcában 10 évig állt egy autó. napsütésben, hóban, esőben. kicseréltek rajta 1 éve egy két dolgot és tökéletesen megy.
júl. 20. 01:49
 3/4 anonim ***** válasza:
annak az autónak már mindegy
júl. 20. 07:35
 4/4 krwkco ***** válasza:
100%

"Milyen karbantartást érdemes eszközölni?"

Olajcsere. Évenként ajánlott, km-től függetlenül. Egyébként meg azt érdmes cserélni, ami az előírások szerint aktuális. Pl. hosszbordásszíj, vezérműszíj, fékfolyadék, hűtőfolyadék, ha eljött az ideje.

A féktárcsáról a rozsdát fékezésekkel le kell csiszolni. A gumik az állástól ellapulhattak és "lappoghatnak".

De alapjában csak azt érdemes cserélni vagy javíttatni, ami elromlik, gyanúsan viselkedik vagy élettartam alapján elő van írva.

júl. 20. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!