Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi a megengedett sebesség...

Mennyi a megengedett sebesség tolatáskor? Lakott területen akár 50-el is tolathatok?

Figyelt kérdés
júl. 19. 17:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Igen, ha nem balesetveszélyes.
júl. 19. 17:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg ugyanazok a seb.korlátozások vannak, mint előremenetben.

Nyilván 50-nel sosem tolatsz, de adott esetben egy 20-as táblánál át tudod hágni tolatva is a korlátozást.

AZ más kérdés, hogy soha olyan nem hallottam, hogy emiatt bírságoltak volna meg valakit.

júl. 19. 17:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A tolatás nem arról szól, hogy te száguldozz. Egy kezdő jogászbojtár is elkaszál miatta, ha te ezzel visszaélsz.

És csak annyit fog mondani, veszélyeztettél.

És igaza lesz.

júl. 19. 17:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Emberek többsége nem tud úgy tolatni, hogy szabályt szegjen. Akár hátrafordulva, akár tükörből csinálod, akármikor tolatást igényel egy helyzet, nem a sebesség a lényeg. Oké, nálunk vidéken egyik rokonom zsákutca végén lakik, onnan a kertjéből a kereszteződésig én padlógázzal szoktam kitolatni. De ha már kormányozni is kell, parkolás stb. akkor jellemzően csúsztatott kuplunggal, lassan csinálod.
júl. 19. 18:18
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ahhoz 50-nél többel menni, relatív gyorshajtás miatt is simán elkaszálhatnak.
júl. 19. 18:28
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Relatív gyorshajtásban az a jó, hogy amíg nincs baj, addig mindenki csinálja, de ha bárki megsérül, akkor már a 15 km/h-ra is ráhúzható.
júl. 19. 18:29
 7/12 anonim ***** válasza:
52%

Meg azért kérdező, nem tudom, túlozni akarsz-e vagy műszaki analfabéta vagy. Ha én 50-nel megyek, akkor azért minimum másodikban van a váltó, de ha az utazósebességem 50, akkor negyedikben, sőt, előző autómban feldobtam ötödikbe, motorfék sz*r volt, de a fogyasztáson sokat segített. Nem fogsz te rükvercben 50-nel menni. A motorom egyesben 110 körül tilt de azért 50-nel már minimum kettesben vagyok, ha tartom az 50-et, akkor azzal is 4-5.

Átlagember térlátásával te nem fogsz tolatás közben 50-re gyorsulni, nincs az az útszakasz és indok hogy védhető legyen.

júl. 19. 18:32
 8/12 A kérdező kommentje:
Egy Lamborghini elméletben tud 90-el is 1-esben (Legalábbis NFS-ben de gondolom ebben talán közelit a szimulátor a valósághoz) Szerintem egy személyautónak is megy az 50 legalább ha lepadlózzák. Amúgy nincs jogsim csak kíváncsi voltam hogy tolatásra van-e külön korlátozás vagy az van ami előrére is van. Relatív gyorshajtás az előre menetben is van, csak tolatásnál nem kell 50-el menni ahhoz hogy rá lehessen húzni. Magyarán külön nincs szabályozva.
júl. 19. 18:39
 9/12 anonim ***** válasza:

#8 Sima, nem prémium sportautók is simán mennek 60-80 között egyesben. Más kérdés, hogy nem sokszor próbálod ki, sőt, engem már azért is szidott le ismerős, hogy szerinte 50-nél már minimum hármasban kéne lennie, minek húzatom kettesben (mondjuk szerintem meg a gyorsítósáv arra van autópályán, hogy gyorsítsak).

De a tolatásra nem kell relatív korlátozás. Ha nincs jogsit, adok egy kis betekintést: a KRESZ 98%-a gyakorlatilag józan paraszti ész, le van írva, hogy hogyan ne haljon meg senki. Még az olyan apróság is, hogy bringára kell legalább egy kerékre legalább egy prizma, azért van, mert bizony van, amikor bicikliút keresztezi a főutat.

Tolatni nem szoktunk ok nélkül, és nem úgy van az agyunk kitalálva, hogy hátrafele olyan magabiztosan menjünk, mint előre. Nincs szabályozva a tolatási sebesség, mert szerintem még soha senki nem próbált tolatva gyorshajtani, ennyire nem nélkülözi senki a józan eszet. Addig van rükvercben az autó, amíg feltétlenül szükséges.

júl. 19. 18:55
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem. Kimerítené a közúti veszélyeztetés fogalmát, szóval nem tolathatsz 50-nel.
júl. 19. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!