Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha eladtam az autómat, de nem...

Ha eladtam az autómat, de nem egyből jelentem be a biztosítónál és okmányirodánál akkor ebből lehet gondom?

Figyelt kérdés

Az autómat mai napon eladtam. Az adásvételit megírtuk szintén mai nappal, kulcsok forgalmi és törzskönyv átadva. Ugye 15 naptári napom van bejelenteni okmányirodában és biztosítónál. De ez alatt a 15 nap alatt ha balesetet okoz a vevő vagy büntetést szerez akkor az még nekem jön vagy már neki? Mondjuk ha csak jövőhét hétfőn jelentem be akkor addig az nekem rizikó?

A vételárat kötelező feltüntetni az adávételiben ezt jól tudom igaz?

Köszönöm

júl. 17. 00:23
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

15 napon belül köteles vagy bejelenteni, ez benne van a szerződésben. Nincsenek nagy retorziók, ha csúszol egy kicsit.

A lényeg, hogy jelentsd be, mert a vevő lehet nem teszi meg.

Ettől függetlenül a szerződés érvényes.

"Mondjuk ha csak jövőhét hétfőn jelentem be akkor addig az nekem rizikó?"

Semmivel sem rizikósabb, mint másnap bejelenteni. Eleve 15 napon belül vagy. De ha kicsúszol az időből, akkor is véd a szerződés.

"De ez alatt a 15 nap alatt ha balesetet okoz a vevő vagy büntetést szerez akkor az még nekem jön vagy már neki?"

Neked jön, amíg nincs az új tulajdonos/üzembentartó a rendszerben. De kiment a percre pontos adásvételi.

júl. 17. 01:06
 2/6 anonim ***** válasza:
71%

"A vételárat kötelező feltüntetni az adávételiben ezt jól tudom igaz?"

Igen, mert vitás helyzetekben fontos lehet. Más jelentősége nincs. Adózást sem ez alapján vetnek ki.

júl. 17. 01:10
 3/6 anonim ***** válasza:
54%
A biztosítást online is le tudod mondani. Okmányban ha te bejelented és a vevő nem, akkor is te kapod a büntetéseket. Ilyenkor fel kell velük venni a kapcsolatot, akár többször is és elküldeni az adásvételit. Tapasztalat, hetente jött a büntetés, mert a srác nem iratta át időben és b.szott rá venni matricát. 1 forintot sem kellett fizetnem, csak rendszeresen küldtem nekik az e-mailt, hogy helló ez már el lett adva stb.
júl. 17. 01:17
 4/6 anonim ***** válasza:
70%
Én tavaly adtam el egy kocsit. A srác felment pályára nekem jött a büntetés szóltam, hogy én előtte 2-3 órával adtam el kérték az adásvételit amin volt óra perc is és ennyi törölték a büntetést és küldték az új tulajnak.
júl. 17. 06:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Hanem? Kettőből?
júl. 17. 07:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Én ezt úgy szoktam, hogy amint elvitte a vevő, 5 percen belül már be is jelentettem mind Ügyfélkapun, mind a biztosítónál. 5 kib#szott percen belül. Még a faluból nem ér ki, már nincs a nevemen a kocsi. Nemhogy 15 nap...
júl. 17. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!