Ha eladtam az autómat, de nem egyből jelentem be a biztosítónál és okmányirodánál akkor ebből lehet gondom?
Az autómat mai napon eladtam. Az adásvételit megírtuk szintén mai nappal, kulcsok forgalmi és törzskönyv átadva. Ugye 15 naptári napom van bejelenteni okmányirodában és biztosítónál. De ez alatt a 15 nap alatt ha balesetet okoz a vevő vagy büntetést szerez akkor az még nekem jön vagy már neki? Mondjuk ha csak jövőhét hétfőn jelentem be akkor addig az nekem rizikó?
A vételárat kötelező feltüntetni az adávételiben ezt jól tudom igaz?
Köszönöm
15 napon belül köteles vagy bejelenteni, ez benne van a szerződésben. Nincsenek nagy retorziók, ha csúszol egy kicsit.
A lényeg, hogy jelentsd be, mert a vevő lehet nem teszi meg.
Ettől függetlenül a szerződés érvényes.
"Mondjuk ha csak jövőhét hétfőn jelentem be akkor addig az nekem rizikó?"
Semmivel sem rizikósabb, mint másnap bejelenteni. Eleve 15 napon belül vagy. De ha kicsúszol az időből, akkor is véd a szerződés.
"De ez alatt a 15 nap alatt ha balesetet okoz a vevő vagy büntetést szerez akkor az még nekem jön vagy már neki?"
Neked jön, amíg nincs az új tulajdonos/üzembentartó a rendszerben. De kiment a percre pontos adásvételi.
"A vételárat kötelező feltüntetni az adávételiben ezt jól tudom igaz?"
Igen, mert vitás helyzetekben fontos lehet. Más jelentősége nincs. Adózást sem ez alapján vetnek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!