Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 23 000 km egy motorban sok?

23 000 km egy motorban sok?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy motorkerékpárt, 23 000 km van elvileg benne. 2018-as 125-ös Mash motorkerékpár, amit ingázó motornak használtak a leírás alapján. Én is ingázásra használnám kb. 2 évig, amig megcsinálom az A-s jogsit. Megéri szerintetek vagy gond lesz vele?

júl. 15. 11:58
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Nem sok..ha valós. Magyarban vannak ráfeszülve erre a km témára. Ha folyamatosan szervizelték és törődtek vele, akkor simán megvehető. Nekem volt anno egy Yamaha yzf-r 125-ös motorom, amit már kb 12 éve adtam el ilyen 37ezer km-el és rendszám alapján azóta se nőtt benne a km :D Tekergetik itt magyarba vissza ész nélkül a motorokat, autókat.
júl. 15. 12:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
hogy lenne már sok...?
júl. 15. 12:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ. Főnököm pl. huszonakárhány éve hajt egy 36 éves motort és fixen évi 1000-et tesz bele. Én 2022-ben 2001-es motort vettem 22 ezer km-rel. Nem tudom, hogy amikor olaszból 2013-ban behozták, valós volt-e a 15 ezer km, de az tuti, hogy az előző tulaj (második magyar tulaj) az utolsó két évben csak műszakira vitte el, amúgy csak a garázsban csodálta, mielőtt nekem eladta.

Én nem hiszem el a 22 ezret, de azért 24 ezres nagyszervizen a szerelő is azt mondta, hogy ő sem tudja, igaz-e, de korához képest még hihető is lenne, olyan patika a fényezés meg minden.

Japán motornál én a 80 ezret sem sokallom, ha kézikönyv szerint rendszeresen átnézették, szervizelték hozzáértővel (nem akármilyen szakszerviz, az már rontotta el motorom, hanem tényleg hozzáértő), akkor ezek a világból kimennek.

Angolszászokat ismerve ez a Mash is valószínűleg ad magára, na meg 23 ezerrel még a leggagyibb motornak sem kéne bajának lennie. Megveszed, elviszed szerelőhöz, ő átnézi rendesen, megmondja, mi a baja, megcsinálja, gyakorlatilag van egy új motorod.

júl. 15. 13:25
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
A motoron ülve télen-nyáron bizony sok...akár országúton, akár itt BP-n.
júl. 15. 13:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Vétel előtt(alatt) meghallgatod, hogy van-e hangja a csapszegnek? Ha beindítod, hallani-e durva csapágy, vahy más zörgő hangot...ha nem, akkor vedd meg. A további élete a te kezedben lesz.

amúgy mindegy mennyi van a motorban...ha nem lötyög az első villa, nincs nagy sérülés rajta, ha egy nyomon fut(fontos),akkor vállalható.

júl. 15. 13:42
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a bicómban 4x ennyi van. Igaz, megevett már 8 láncot és 12 pár gumit.
júl. 15. 18:18
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
júl. 15. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!