Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért csődölt be a Saab?

Miért csődölt be a Saab?

Figyelt kérdés

A neten csak a rengeteg felhalmozott tartozásról olvastam, de pontos választ nem találtam a kérdésemre. Nyilván kevesen vették, és úgy tudom, voltak megbízhatósági problémái. De ez a kettő elég indok ahhoz, hogy becsődöljön? Ráadásul repülőgép-iparban igencsak remekel a Saab Gripen.

Úgy tudom, alá nyúlt egy kínai befektető, így lett a NEVS elektromos autó gyártó, de az mégse a Saab nevét viseli.

Nekem tetszett a Saab nagyon, szép autók voltak, főleg a 9000-es. Sajnálom, hogy már nem gyártják

júl. 10. 21:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ráadásul repülőgép-iparban igencsak remekel a Saab Gripen."

Az erős túlzás, ráadásul a kettő az külön divízió.

júl. 10. 21:28
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem nyújtott semmi különlegeset. Se nem volt megbízható, se szép, se erős, se jó, se olcsóbb mint a többi. Egyszerűen nem volt mi eladja.
júl. 10. 21:59
 3/9 A kérdező kommentje:

Értem én, de ezen az alapon sok más gyártó is befuccsolhatott volna. Mit tudott a Saab kevésbé?

Ami a Saab-Gripen repülőit illeti, nem értek hozzá, viszont nem hallottam panaszt pl. a magyar Gripenekre. Ugyanakkor pont ezen az oldalon olvastam, hogy több ország is a francia Rafale gépeket rendszeresíti a korábbi Gripen helyett. Erről is szívesen olvasnék: milyenek a Gripenek?

júl. 10. 23:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

" viszont nem hallottam panaszt pl. a magyar Gripenekre"

Kitől hallhattál volna panaszt? Kis országok katonai vezetői nem beszélnek a rendszerből kifelé, nálunk nincs előírva hogy a védelmi költségvetősről részletesen be kelljen számolni, ami nyilvános.

"Mit tudott a Saab kevésbé?"

A Saab autói rétegtermékek voltak. Nem voltak széleskörüen sikeresek, nem volt akkora piaci részesedésük, hogy túléljék.

júl. 10. 23:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt amennyiért adták, amennyien vették és amennyit évente gyártani tudtak, egyszerűen nem sokáig voltak nyereségesek. Aztán volt 1987-ben egy tőzsdepiaci válság, ami jól megütötte őket, és a felét kivásárolta a General Motors. Akik miatt aztán már nem is az a Saab volt a '90-es években a Saab, mint előtte a rövid fénykorában, folytatták anyagilag a lefele menő spirált, úgy vásárolták ki a korábbi tulajokat a hollandok, hogy a GM megtartotta a részvényeit. Annak hála pedig amikor a kínaiak akartak befektetni, azt jól megvétózták, elvágva a befolyó tőke lehetőségét, tőke nélkül pedig akkor sincs újítás, irányváltás, innováció, ha szeretnénk. Tehát csődbe ment.

De ilyen bármikor történhet, nézd meg, a Malév is tönkrement / tönkre lett téve, rossz menedzsment miatt a legendás Pan Am légitársaság is csődbement 1991-ben, ha már a repülést hoztad, ez bármilyen szegmensben megeshet, hogy a tőzsde, a rossz menedzsment és a csillagok úgy állnak össze, hogy ez a vége.

júl. 10. 23:47
 6/9 anonim ***** válasza:
45%

https://www.youtube.com/results?search_query=rossz+motorok

Nem tudom már, hogy pontosan melyik részben van az 5-ből, de a saab is benne valamelyik részben. Annyira emlékszem biztosan, hogy "jó" motorokat is gyártott a saab, hogy vetemedik/deformálódik maga a motorblokk. WTF????

júl. 11. 01:00
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Opel (GM) technika volt, aktuálisan 20 évvel korábbi nagyon konzervatív retró csomagolásban. Szerintem nem kár érte.
júl. 11. 06:42
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert egyszerűen nem tudtak megfelelő autót gyártani. A vételáruk újonnan a német prémiumokkal vetekedett, a fenntartásuk és a szervizköltség szintén annyiba került mint egy német kocsié. Viszont azoknál sokkal puritánabb, régimódibb volt a Saab, ha bele ültél egy csődkorabeli Saabba azt hitted hogy valami 90-es évekbeli németben ülsz.
júl. 11. 08:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát valamit nem tudott akkor a Saab. Kár érte, kiváló ügynök volt! Vagy lehet mégsem.....
júl. 11. 21:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!