Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet az olajtól ez a csörgés?

Lehet az olajtól ez a csörgés?

Figyelt kérdés

Olajcsere után vagyok, azóta félgáznál nagyobb hirtelen terhelésre és gyorsitáskor csörög a motor.

Liqui moly 5w40 ment bele mint ahogy eddig is. Magamnak nem tudtam lecserélni, rá biztam a szerelőre. Ki is cserelt mindent, de nem olyan liqui moly olajat töltött bele mint amilyet én szoktam. Fiat és renault aztoba való, nem a vw 500.01- es eloirt olaj.

Lehet ez a problema? Egy olajcsere megoldaná?

Nagyon zavaró.

Alapjátaton nincs meg ez a hiba

Vw golf 4 1.9 pd tdi

júl. 10. 17:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Az, hogy nem a megfelelő specifikációjú olaj került bele, az baj, de ha a viszkozitása megfelelő volt, akkor rövid távon nem fog bajt okozni és nem is fog tőle csörögni.

Olajszintet ellenőrizted? Feltöltötte rendesen?

júl. 10. 17:26
 2/6 A kérdező kommentje:

Olajszinttel minden oké, max és min között ahogy kell.

Nem tudom mi lehet a probléma akkor. Azért furcsa mert olajcsere előtt semmi baj nem volt vele, csak egyből utána.

júl. 10. 17:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát akkor jó lenne tudni, hogy milyen viszkozitású olajat használt.
júl. 10. 18:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Valamit elszúrt, vagy vezetéket elszakított véletlenül, mert szerintem nem az olaj miatt hallod a csörgést. Anno az F Astrám produkált pont ilyen, és ez a csörgés nem fizikai hanem a kopogásos égést hallhatod, ami valamiért felerősödött. Erre van a motorokon egy szenzor ami ilyenkor jelez az ECU-nak, ami beavatkozik, a te esetedben ez valamiért nem történik meg. Nálam pont ez a kopogásérzékelő szenzort kellett cserélni.
júl. 10. 18:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha nem a megfelelő VW specifikáció került bele, akkor én lecserélném. A PD TDI-k hajlamosak megenni a vezérműtengelyt, ha nem jó olajat kapnak. Amúgy nem 505.01 kell bele? 500.01-ről még nem hallottam. 507.00-val még talán elmehetne, de biztos nem az került bele, mert abból nem létezik 5W40-es.
júl. 10. 18:47
 6/6 A kérdező kommentje:

De de jól mondod utolsó rosszul irtam.

Nem tudom akkor, majd rá nézetek. Nem örülök neki, remélem hogy tényleg csak ilyen szenzor baja van.

júl. 11. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!