Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízeles autón tanultam,...

Dízeles autón tanultam, folyton lefulladok?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 2 napja sikeresen levizsgáztam, és itthoni benzines autónkat vezetve, dizeles után érzem másabb, ami nem is lenne gond, lámpáknál, szimpla egyenes talajon való elindulás szépen megy alig alig fulladok le. Viszont.. Mikor kisebb emelkedőről/bukkanóról kell induljak neki kell fussak vagy 3-4x mire sikerül ki kuszálódjak :( ez idegesít is, nem szeretném feltartani a mögöttem levőt és egyszerűen nem megy.. tudom gyakorlás gyakorlás az egész de valaki tudna valami tippet adni hogyan sikerülhetne viszonylag gyorsan bele jöjjek ebbe az emelkedőn/bukkanón indulásos dologba? köszönöm előre is a normális válaszokat :)

júl. 10. 01:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

2 napja vizsgáztál... Én 5 éve vizsgáztam, és most is simán le tudok fulladni egy ismeretlen autóban. Sőt, apám 35 éve vezet, és ő is lefulladt most a hetekben amikor anyám új autóját először vezette. (Pedig a 35 év alatt csak kézi váltósat vezetett)

Ne izguld túl, pár hét és bele jössz:)

júl. 10. 01:43
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm, igyekszem :)
júl. 10. 01:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Belejossz, csak ido kerdese.

Nekem is mindig furcsa mikor idegen autot vezetek, pedig tobb mint 10 eve van jogsim es elofordul hogy lefulladok. Minden autonak mas a nyomateka, mashol van a kuplung fogaspontja, mas a sulya es ezek mind szamitanak abban hogy mennyire konnyu vagy nehez elindulni vele.

júl. 10. 02:07
 4/8 b1812567 ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű: több gázt!

Nyomd bátran, legfeljebb kicsit pörögni fog. A benzines motorok magasabb fordulatszám tartományban működnek, a max nyomaték is fentebb van, te pedig megszoktad a dízelt. Pár nap alatt ráérzel majd.

Ha most lett meg a jogsid, vezess rendszeresen, ne hagyd hogy elfelejtsd. Majd pár ezer km után nem lesz ilyen gondod.

júl. 10. 08:04
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, induláskor kell kis gáz és csúsztatni, középen megtartod a kuplungot ahol már fog. Ne engedd fel azonnal. Ez a titka. Középen megtartod amíg elindul.
júl. 10. 09:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Kézifékkel indulásnál emelkedőn ugyanaz. A gombot benyomod, kis gáz, a kuplung ha már fog, megtartod és akkor engeded el a kéziféket, akkor nem gurulsz hátra.
júl. 10. 09:19
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

Érdekes...a nejem is dízelen vizsgázott úgy harminc éve, de az otthoni benzinessel még soha nem fulladt le...

...ja, neki azóta is automata kocsija van...az sose fullad le.

júl. 10. 09:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Menjél vele egy kevéssé forgalmas emelkedõre és gyakoroljad a hegyre indulàst.
júl. 10. 13:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!