Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet a kipufogót...

Hogyan lehet a kipufogót leszedni roncsolás nélkül?

Figyelt kérdés

Befújtam rozsdaoldós csavarlazítóval, de nem segített.

Láttam, hogyha megindul elkezdik forgatni, de egyik fele inkább fixen van, nem akarom az egészet lebontani.

Valaki szétvágja sarokcsiszoló vagy hidegvágóval, de az nem megoldás, mert vissza is kellene rakni.

Levágás nélkül kellene szétszedni középen mint itt:

https://www.youtube.com/watch?v=2BZ4TIdEx2g

2024. júl. 8. 17:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Akkor az úgyse megy át a vizsgán, mert az egész alja elporladt :D
2024. júl. 9. 23:56
 12/18 A kérdező kommentje:

Annyira talán nem vészes még. Küszöbön van egy kisebb hiba, az ki lesz majd javítva.

Mivel sehogy se jött a kipufogó szét középen. Így nem volt mese elölről kell leszedni. Melegítettem többször is, drótkeféztem, jéggel hűtöttem utána, de nem volt semmi eredménye. Mérgemben előkaptam a kerékcsavarleszedőt és megint letépte tőcsavarostól az egészet :(

Így marat még 2 tőcsavar a 4-ből ami fogja a leömlőnél.

Utána nekiálltam gondolkodni és levágtam a csavarok szélét mini sarokcsiszolóval, amivel azután még viszonylag könnyen le tudtam tekerni.

Itt is melegítettem azért és hidegvágóval besegítettem oldalról.

Az volt a hátránya, hogy a menet egy részébe bizony belevágtam, de ezt máshogy nem is lehetett volna. Kiszámolva összesen a gyárihoz képest 40%-ban fogja a kipufogót majd.

2024. júl. 12. 19:32
 13/18 A kérdező kommentje:

Szóval így már jönne le a kipufogó, de rajta van valami érzékelő hosszú vezetékkel, de nem tudni még, hogy jön szét egyszerűen.

Már nem akarok több kárt okozni. A terv az, hogy vettem ma saválló csavarokat ma és valahogy mégis megpróbálom majd átfúrni. Muszáj lesz, mert más lehetőség nincs. A maradék csavardarabot is leflexelem és utána megpontozva ki kellene fúrni. Kb. 10mm-t kell fúrni valami iszonyat kemény anyagban (talán 10.9-es minőségű lehet, ami beletört). Nah azt mivel fúróm át vajon, mert HSS fúró nem vitte egyáltalán. Lehet 2 órát is kell majd fúrni.

Kip

2024. júl. 12. 19:36
 14/18 A kérdező kommentje:

próbáltam, már meg lehet csavarni a kipufogócsonkot, így szerintem 5 perc alatt lejönne, ha nem fogná középen a középső dob valamilyen érzékelője.

Olyan 20cm-t enged most a kábel, de felmegy egészen a motortérig és 20 centinként fel van fogatva gyakorlatilag.

Ez egy 25 éves VW és mégse könnyű szerelni. Bele se merek gondolni, hogy a mostani 5-15 éves autók milyenek lesznek 10 év múlva, ha javítani kell azokat.

2024. júl. 12. 19:40
 15/18 anonim ***** válasza:
Németet sose volt könnyű szerelni :D
2024. júl. 12. 20:11
 16/18 A kérdező kommentje:
Hát futóművet viszonylag egyszerű volt javítani otthon. Fékek se voltak bonyolultak.
2024. júl. 12. 20:39
 17/18 A kérdező kommentje:

Lejött a kipufogócső csonk vagy minek hívják. A tömítést kellene még megmenteni. Kipufogó pasztát a Bárdi Autóban veszek majd, ott a legolcsóbb, ha egyből kell. Ez tűnik abból jónak, persze csak a legvégére kell picit kenni, mert utána megint nem jön majd le, ha szerelni kell:

[link]

Bárdiban pont kapható ez a fajta.

A beletört tőcsavarmaradványokat majd leflexelem és HSS fúróval megpróbálom újra kifúrni azt a 10mm-t.

HSS-ből ez a fajta kell utánanéztem:

H típus: Hosszúkás spirál kemény, rövid forgácsot adó, rideg és szívós-kemény anyagokhoz, például acélhoz, kemény műanyaghoz, plexihez és laminált anyagokhoz.

[link]

2024. júl. 14. 17:32
 18/18 A kérdező kommentje:

Igazából párszor megtekertem miután a csonknál lejött az összes csavar.

Oda-vissza kellett tekerni és könnyen kijött úgy 10 perc alatt. Néha fújta oda csavarlazítót is. Amikor visszarakom majd picit lecsiszolom.

2024. júl. 14. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!