Hogyan lehet a kipufogót leszedni roncsolás nélkül?
Befújtam rozsdaoldós csavarlazítóval, de nem segített.
Láttam, hogyha megindul elkezdik forgatni, de egyik fele inkább fixen van, nem akarom az egészet lebontani.
Valaki szétvágja sarokcsiszoló vagy hidegvágóval, de az nem megoldás, mert vissza is kellene rakni.
Levágás nélkül kellene szétszedni középen mint itt:
https://www.youtube.com/watch?v=2BZ4TIdEx2g
Tehát egymásba dugott csővégeket akarsz széthúzni?
Hát... hatalmas szopással, ha ennyire össze van rohadva. Ütögesd körbe kalapáccsal, az segíthet fellazítani, feltörni a rozsdát. Ha van gázlámpád, melegítsd meg, a hőtágulás is sokat tud segíteni. És eleinte ne forgatni próbáld, hanem oda-vissza mozgatni, hogy a külső vastagabb cső vége egy kicsit kitáguljon. Nem kell félni tőle, utána összerakásnál a bilincs majd összehúzza, szóval nem gáz, ha kitágul.
Megmelegítettem kb. 5 percre olyan lámpával, izzani nem izzott, de azt elértem, hogy utána megütögettem műanyagvégű kalapáccsal és 4mm-t jött kifele. Innen viszont egyelőre se előre se hátra. Lehet holnap megmelegítem újra aztán újrapróbálom. Olyan sokáig nem lehet melegíteni, mert közvetlen mögötte vékony alumínium hővédőlemez van.
Ahol csatlakozik kicsit szétfeszítettem a cső lemezét, van kétoldalt pici bevágás neki.
Hát már így is jelentősen túl lett lépve a keret.
1 napnyi munka már benne van. Szívásokkal tele és még nincs vége.
Műszakira kellene vinni, de pár nap és lejár az idő.
Nincs mese le kell szedni elől a leömlőt is, amit nem akartam.
1 csavart már letörtem és nem lehet a helyére rakni másikat, átfúrni se lehet, mert olyan kemény, hogy a HSS fúró nem viszi (2cm-t kellene fúrni, de 1mm-t se ment). Tehát 4-ből csak 3 tartja már. Ez így még jó, de ha még egy letörik, akkor cseszhetem az egészet.
Ma próbáltam, de már csak 2-3mm-t jött és ha megmelegítettem, akkor inkább vissza fele ment, 2 óra is elment rá. Ütögettem néha jobban is mint, ahogy szabadott volna, remélem a középdobnak nem ártott.
Holnap megmelegítem a csavarokat és megpróbálom fix fejjel leszedni. Azt az egy csavart is csavarkitekerő gép tépte ki tőcsavarostól. Persze elég rozsdásak a csavarok, ami azt illeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!