Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan érvényesíthetem vevői...

Hogyan érvényesíthetem vevői jogaimat?

Figyelt kérdés
Vettem egy dízel autót, 16 éveset. Az eladó nem tájékoztatott, hogy ki van szerelve az autóból a részecskeszűrő és a két első rugó is el volt törve. 1 hónapja vettem a kocsit magánszemélytől.
júl. 7. 21:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudod hogy neked bekell bizonyítanod az állításod.
júl. 7. 21:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
osztán milyen vevői jogaid vannak neked báttya?
júl. 7. 21:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Oszt az átvizsgálás smafu?
júl. 7. 21:41
 4/9 anonim ***** válasza:
55%
1 hónapja? Ezt nagy eséllyel baxhatod. Jól mondja az egyes, neked kéne valahogy bizonyítanod, hogy nem te vágtad ki a részecskeszűrőt vagy hajtottál 100-zal kátyúba az elmúlt egy hónapban.
júl. 7. 22:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A vevői jog nem azt jelenti hogy mindent benyelnek amit csak mondanak 1 hónap után.
júl. 7. 22:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Például jogod van ki posztolni facera hogy veréb voltál mert megvetted az első tökhintót amely szembe jött hahun.
júl. 7. 22:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Magyarul meg se nézted az autót, csak megvetted...
júl. 7. 22:41
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Semmi értelme.

Magánszemély volt az eladó, így a vevőnek kell bizonyítani, hogy jogos a kártérítési igénye.

A törött rugókra alapból nem ŕrvényes a jótállás, az nem rejtett hiba, a vásárlás előtt is kiderül, ha megnézi a vevő jelölt.

Egy hónapon keresztül fel sem tűnt, hogy törött a rugó?

A kiszerelt részecskeszűrő már minősülhet rejtett hibának, ha a műszerfalon a kontroll lámpa sem jelez, de hogyan bizonyítod be egy hónappal később?

Erre azért lehet sansz, de ha az eladó nem ismeri el, lehet pereskedni, ügyvédet, műszaki szakértőket fizetni, és talán évek múlva a bíróság is kimondja, hogy átvert az eladó... akkor sem leszel boldog, mert többe kerül a bíróságra járás, mint amennyit a 16 éves autó ért.

A vásárlás után néhány napon belül reklamálva a részecskeszűrő miatt még lett volna lehetőséged tovább lépni, ha az eladó nem működik együtt.

Nem véletlen a 15 napos határidő az átíratásra, ahhoz kell egy eredetiség vizsgálat igazolás is.

júl. 8. 04:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönök minden választ!
júl. 8. 05:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!