Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » G11 vagy G12 fagyálló kell az...

G11 vagy G12 fagyálló kell az autómba?

Figyelt kérdés
1988-as Audi 80 b3, 1.8 benzin. A leírás szerint g11 kell bele,mert 96' előtti,viszont g12-vel vettem és a webshopok is 50-50%-ba dobják ki a g11 és g12-t. G12 kevesebb lerakodassal jár, érdemes azt használnom? Nem lesz baja tőle? Főleg,hogy eddig is az volt benne. Vagy érdemes a g11-et beleonteni?
júl. 7. 11:27
 1/5 anonim ***** válasza:
72%

A G12 nem a G11 javított verziója, mint ahogy például a DOT 4 fékfolyadék a DOT 3-é, azaz nem is cserélhető fel egymással. Először is nem mindegy, hogy milyen anyagból van a hűtő. Másodszor pedig a kettőt keverni tilos, mert kioldanak egymásból bizonyos összetevőket, aminek komoly lerakódás/dugulás a következménye.

Ha a gépkönyv G11-et ír és G12 van benne, az baj. Le kell engedni és fontos, hogy alaposan át kell öblíteni az egész rendszert, ki kell mosni belőle teljesen a régit. Aztán feltölteni rendesen G11-gyel.

júl. 7. 11:48
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen mindegy, a lényeg, hogy ölbítsd át az előző ne maradjon benne, mindkettőt teheted bele. A hütőnek nem ettől lesz baja, az autópályán beszedett bogarak lerohasztják a lamellát nekem is azért lyukadt ki, nem a g11 től.
júl. 7. 12:17
 3/5 A kérdező kommentje:

Már megtalaltam a gepkonyvbe. G11-et ír bele.

Köszönöm a válaszokat!

júl. 7. 12:29
 4/5 anonim ***** válasza:

#4 Kártékony szar választ írtál, azért vagy lepontozva. A G11 és G12 eltérő összetevőkkel rendelkezik, mert eltérő felhasználásra vannak kitalálva. Egyik a másikkal nem helyettesíthető.

Elég féreg dolog másokat félrevezetni olyan témában, ami potenciálisan drága problémát okozhat nekik. Igazi patkányság.

júl. 8. 04:04
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolsó,hát amúgy igen. Nem véletlenül van két külön fajta. Lehet hogy van auto,aminek nem lesz baja,ha masz raksz bele,de ha egyszer ez van megadva az nem véletlen. Tegnap atoblitettem,míg tiszta víz nem jött és beleontottem a zöldet.
júl. 8. 06:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!