Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a baj? Jobb első...

Mi lehet a baj? Jobb első ajtó nem nyílik távirányítóval, de a kábeleknek semmi baja?

Figyelt kérdés
Adott egy régi suzuki, utólag beszerelt centrálzárral, minden ajtót nyit a távirányító csak az anyóst nem (zárni azt is zárja). Tudom hogy van már ilyen kérdés, de ott azt írták hogy le kell venni a kárpitozást és valahol a kábellel lesz baj. Megtettem, sehol semmi.
júl. 6. 16:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
És ezt hogy ellenőrizted, hogy "sehol semmi"?
júl. 6. 16:11
 2/15 anonim ***** válasza:
Lehet, a motor a hibás. Zárt állapotban olyan pozícióban áll meg, ahol éppen valamiét nem működik. Rá kell mérni multiméterrel a nyitás pillanatában, hogy eljut az áram oda, vagy sem.
júl. 6. 16:22
 3/15 A kérdező kommentje:

#1 barátom, lepattintottam a kárpitozást, végignéztem minden létező kábelt, hogy nincs-e megtörve, elszakadva.

#2 valószínű ez lesz az, a motorral tudok valamit kezdeni, vagy szerviz?

júl. 6. 18:32
 4/15 anonim ***** válasza:
Érdemes ránézni biztosítékokra, aksi töltöttségre, távirányítóban lévő elem állapotára is.
júl. 6. 18:33
 5/15 anonim ***** válasza:

3: Szerintem kapsz bontottat pár Forintból

4: Pont lényegtelen ha a többi ajtónál rendesen működik

júl. 6. 18:37
 6/15 anonim ***** válasza:
#3 Aha. Tehát valójában egyáltalán nem biztos, hogy a kábelek rendben vannak.
júl. 6. 18:43
 7/15 anonim ***** válasza:
Valóban lényegtelen, a motorja lesz megszorulva vagy meghalva a központi zárnak.
júl. 6. 19:02
 8/15 anonim ***** válasza:

#7 Miért lenne biztos? Hisz azt már tisztáztuk, hogy a kábelek nem lettek semmilyen valódi módszerrel leellenőrizve.

Ha ajtóban található elektronikai probléma van (ablakemelő, központi zár, tükör állítás/fűtés, hangszóró, bármi ilyesmi), az 100-ból 99-szer kábel probléma, és e 99 esetből 98-szor az átvezetőben van törés. Természetesen nem garantált, de a nagy számok törvénye alapján toronymagasan ez a legvalószínűbb.

júl. 6. 19:09
 9/15 anonim ***** válasza:
#8 Azért gondoltam haldokló motorra, mert zárni azt zárja mindet. De úgyis kiderül majd.
júl. 6. 19:15
 10/15 anonim ***** válasza:

#9 Régi utólagos centrálzár a polaritás felcserélésével változtatja a működtetési irányt. Ha van egy kábelszakadás, akkor egyik irányban működni fog (amikor a szakadt kábel a negatív polaritású, mivel testet kap máshonnan), másik irányba viszont nem fog működni, mikor a szakadt a pozitív polaritás. Klasszikus probléma.

De amúgy igen, majd kiderül.

júl. 6. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!