Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szombathelyen hol végeznek...

Szombathelyen hol végeznek motor megbontás nélkül szelepszár szimering cserét?

Figyelt kérdés

2024. júl. 3. 20:53
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

#8, #9 nagyon szépen köszönöm Nektek!

#10 miből gondolod, hogy nem szimering az ok?

2024. júl. 4. 13:45
 12/16 anonim ***** válasza:

Mi a tünet? Olajfogyasztás?

(#6, #8 voltam)

2024. júl. 4. 15:39
 13/16 A kérdező kommentje:

Igen, 1000-1500 km-n kb. 1 liter olaj fogy el.

Azt hozzátenném, hogy szelepfedélről is szivárog, szóval ott is minimum a tömítést ki kell cserélni, és szerintem a nagyja ott folyik ki.

Illetve üzemmelegen néha néha kicsi kékes füst jön ki a kipufogón, és ilyen páraszerűen jön ki. Valamikor picit erősebb, valamikor semmi se jön ki egyáltalán, még ha tiltásig nyomom se.

De van, hogy gondol egyet, megállok pl. lámpánál, és alapjáraton álló helyzetben picit meglépem, és már eregeti ki a füstöt.

Furcsállom, mert eddig általában hidegindításkor szokott néha füstölni, gondoltam szelepszár szimeringek miatt van ez, mostanában meg nem is füstöl hidegen hanem inkább melegen csak, de akkor is csak néha.

De ettől függetlenül persze nem normális, hogy ennyi olaj fogy el, vagy égeti el.

2024. júl. 4. 17:08
 14/16 anonim ***** válasza:
Az olajfogyasztásnak és a füstölésnek is lehet más oka. De őszintén szólva itt teljes motorfelújítás kellene valószínűleg.
2024. júl. 4. 17:16
 15/16 anonim ***** válasza:

ma 17:16 Sajnos a Te válaszod sem lesz kielégítő a kérdezőnek, mivel motorfelújítást sem lehet elvégezni a motor megbontása nélkül.

Mondjuk már nem vagyok biztos benne, mert azt látom, a szelepszár szimeringet sokan kicserélnék bontás nélkül is.

2024. júl. 4. 17:21
 16/16 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondolom, hogy igen.

De bízom benne, hogy azért nem kell mégsem. 🥲

Igazából jó erőben van, alapjárata is jó, csendes is, remélem azért egy hosszútáv még nem okoz gondot neki.

2024. júl. 4. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!