Miért csinálhatja ezt az autóm?
Eddig nem volt bajom a kocsimmal. Egy Renault 1,5 Dci ha számít.
Ma elmentem boltba. Van egy fekvőrendőr a bolt elött az első kerékkel még átgurultam, de meg kellett állni a gyalogosok miatt. Utána ahogy akartam elindulni, engedtem fel a kuplungot, ahogy a hátsó kerék a fekvőrendőrhöz ért, lefulladt. Ujraindítottam, ahogy engedtem fel a luplungot, megint lefulladt. És ezt 5x összesen, mire kapcsoltak a mögöttem állók, hátratolattak, én is hátragurultam majd lendületből át tudtam menni.
Végeztem a boltba, egy másik kijárat fele mentem. Ott emelkedő, arról főút. Emelkedőn megállni, majd ha nem jön senki lehet elindulni. Ott is ahogy engedtem fel a kuplungot, lefulladt. Ott is vagy 5.-ik lefulladás után tudtam nagynehezen kimenni az útra.
Sík terepen nincs feltűnő változás a kocsival.
Miért fulladhatott le?
4 éve használom ezt az autót, heti szinten járok abba a boltba. Eddig sosem volt baj.
nyomtam a gázt, mint írom, hogy heti szinten megteszem ezt az utat. Ennyire hülye nem vagyok.
10éve van egyébként jogsim
> Miért fulladhatott le?
A leírásod alapján ez rossz járműkezelés.
Néhány rossz oktató úgy tanítja, hogy elinduláskor ne adj (elég) gázt, ez működik is sík terepen, mondjuk nem fogsz elszáguldani a helyszínről. Felfelé meg az történik, amit leírtál.
de olvassuk már el... 10 éve vezetek, heti szinte járok arra. nem egy kezdő sofőr vagyok. Eddig érdekes mód sosem fulladtam le.
Én műszaki problémára gyanakszom.... erre lettem volna kíváncsi, mi okozhat ilyent.
#5 Mi elolvastuk, de az, hogy 10 éve vezetsz, nem jelenti, hogy ne lehetnél néha béna. Olyat már láttam, hogy gázadásra még inkább elvész az erő, főleg bepárásodott, szívatóval indított, karburátoros motoroknál, amik túlszívták magukat üzemanyaggal, nem jó a keverék, és inkább lefullad gázadásra, minthogy felpörögne. De olyan nincs, hogy üzemmeleg motorral egy fekvőrendőrön nem bírsz átmenni. Az csak azért van, mert nincs elég lendületed, amit megadhatnál egy kövér gázfröccsel is.
Emelkedőn meg főleg, na, pont az emelkedőn elindulással kapcsolatos mondandód mutatja nagyon szépen, hogy 10 éve van jogsid, azaz már nem volt rutinvizsgád... Ha nem tudsz emelkedőn elindulni, próbáld meg kézifékkel.
köszönöm mindenkinek, hogy balfasznak nézett.
Ma is ugyan így jártam, ezért elvittem öcsémhez az autót, aki autószerelő.
Kuplung hiba.... marhára nem értek hozzá, de valami kinyomó nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!