Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor koptak ki az utakról az...

Mikor koptak ki az utakról az IFA-k, Barkasok?

Figyelt kérdés

2024. jún. 30. 02:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%

Az ifa-k még nem, korabeli ndk-s kombjánokban is ugyanaz a 6500cm3 motor van, barkas meg már amikor kiötlötték, akkor is használhatatlan volt szinte mindenre.

A postán rohangáltam barkasokkal, 1996-ban, de már akkor jöttek a transporterek helyette.

2024. jún. 30. 04:00
 2/11 A kérdező kommentje:

IFA-kat én ma már nem látok, pedig vidéki vagyok.

Barkast a 2000-es évek közepén sokat láttam, a piacosok általában azzal jártak.

2024. jún. 30. 05:56
 3/11 anonim ***** válasza:

IFA még van pár db.

A Barkas meg benzines volt és azért nem volt jó.

2024. jún. 30. 06:48
 4/11 Mad Max2 ***** válasza:

A 2000 es évek közepén/végén már Pesten nem igen lehetett látni IFA-t vagy Barkast.

Vidéken, erdészetek, lepukkant gazdaságok még hazsnálják az IFA-kat de általában csak a telepehely közvetlen közelében.

2024. jún. 30. 06:51
 5/11 anonim ***** válasza:

Barkast én utoljára a 90-es években végén láttam. De már akkor sem tömegesen voltak jelen az utakon.

IFA-k még ma is néha előfordulnak. Főleg aratáskor, mezőgazdasági területeken még látni őket. De az tény, hogy a 90-es, még talán a 2000-es években is sokkal több volt belőük. Általánosabban használták őket, akár építőanyag szállításra is.

2024. jún. 30. 07:07
 6/11 anonim ***** válasza:

Somogyba Ifa sok helyen van, főleg délebbi részeken.

Barkas csak aki veteránozik annál, egy platosat láttam tavasszal az meg volt pakolva fával szóval kivétel lehet. De már mindenhol a Hi-ace dominál, erre minden faluban van egy Hi-ace legalább.

2024. jún. 30. 09:39
 7/11 anonim ***** válasza:
Csongrád megyében még szoktam látni IFA-t, főleg szippantóst, de elvétve platóst is.
2024. jún. 30. 09:49
 8/11 anonim ***** válasza:
Mert eljárt az idő felettük. Ifa még látszik néha, de a Barkasok eltűntek a süllyesztőbe, ahová valók.
2024. jún. 30. 11:39
 9/11 Szolovjov ***** válasza:
Barkast szívesen elfogadnék hobbi gépnek, de jó állapotút értelmes áron már nem lehet kapni. Pedig atomkirály gépek.
2024. jún. 30. 15:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Tegnap láttam pont IFA-t.
2024. jún. 30. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!