Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel városban megoldható?

Dízel városban megoldható?

Figyelt kérdés
Én értem ,hogy lassan melegszik át,meg a benzin való városba inkább,de ha mégis csak dízel autóm van ,és csak rövid távon kell közlekedjek,nincs pénzem másikra ,hogy használjam,hogy minél tovább működjön városi ingázásra? (1,7 CDTI)
2024. jún. 26. 17:15
 1/7 anonim ***** válasza:
19%
néha el kell vele menni hosszabbtávra, meghajtani
2024. jún. 26. 17:42
 2/7 anonim ***** válasza:
59%

Meg.

Csak annyi a titka, hogy ne akarj 40-nel 4.-ikben menni.

Az enyem 1.9 es varosban max. harmadikban megyek.

2024. jún. 26. 17:49
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Persze, vannak futárok is akik dízelautóval mennek. A titka, hogy néha kell menni egy hosszabb autópályás utat.
2024. jún. 26. 18:19
 4/7 anonim ***** válasza:
40%
Két dízel autóm van. Az egyik pont egy 1.7CDTI, de még Euro4-es, DPF nélküli. 5 éve járok vele napi szinten városban IS(!). Eddig semmi baja. Az 1500 alatti fordulatot nem szereti. Szerintem pont ez a motor nem is melegszik kifejezetten lassan. Ilyenkor nyáron bőven elég neki 4-5 km a 90°C-hoz. De télen is elég 6-7-8 km. A másik dízelem jóval lassabban melegszik.
2024. jún. 26. 19:33
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Még a sima szívó benzinesnek sem használ hogy van amikor csak 8km-re megyek vele. De hosszú pályázás után mindig érezhetően jobban megy. Nyilván figyelj a bemelegítésre, ötödikben ne 40-vel menj és megkell hajtani hosszabb utakon is. De az sem mindegy, hogy mennyire modern ez a dízel.
2024. jún. 26. 19:58
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Igen. És nem lesz semmi baja.
2024. jún. 27. 22:27
 7/7 anonim ***** válasza:
2024. jún. 28. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!