Autokarosszéria lakatoláshoz vegyek egy porbeles hegesztőt 40 ezerért, vagy inkább egy "mindenes" hegesztőt (porbeles, pálcikás, co védőgázas) gépet 150 ezerért?
Ilyen jellegű tervekre inkább azt a gépet vedd,ami tud védőgázzal is dolgozni, attól abba még rakhatsz porbeles huzalt, ha valami kinti munkához használnád, ahol a szél elviszi a gázt.
Védőgázzal szebben is tudsz hegeszteni, és kevésbé hajlamos átégni a vekony lemez is. Igaz nem vagyok profi hegesztő,de a 0.8-as lemez nekem mindig átégett, majd átszereltem védőgázasra, akkor meg nem, ráadásul a garázst se füstöltem teli. 🙂
Viszont matekozni kell, és CO2 palack beszerzése, cseréje sem egyszerű, ugyanis,4 éve,mikor vettem az Iweld gorilla 185-ösömet, akkor volt a porbeles, 5 kilós dob 18 , a sima huzal,meg 5 ezer, mellé 8 ezer a 10 kilós gáztöltet. Viszont már a Messer is megtorpedózta a saját palackok cseréjét, és hiába van rajta érvényes nyomáspróba, nem cserélik neked ki, csak ha van bérleti szerződésed, ami magánembernek biztos,hogy elég drága .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!