Hány km/h-s sebességgel fogyaszt legkevesebbet egy személyautó?
Hát, pedig hagy de, hátha tanulok valami újat. Tehát mi a f*szom az a sebesség négyzete? :D
Ha négyzetről beszélünk, akkor nem értem, miért keveredik ide a kétszeres szorzó a 70 esetén. Szal oszd meg a tudásod kérlek.
A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 23:23
Hagyjad, úgyse érti meg :D
A sebesség négyzetét leírod hatodszor szavakkal, de a képletbe már megint kétszeresen beszorzod, és csodálkozol, ha nem értem. Qrvára nem értem, hogy hogy jön a 2x70 ide.
A 2x2 OK, az 2 a második hatványon, azaz 2 a négyzeten. Ebből következik neked, hogy 70 a négyzeten az 2x70? Mert ha igen, akkor innentől elkussolok és nem is akarlak megérteni.
Egyébként meg itt a grafikon (kérdező):
A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:30
Te olyan sötétség vagy. Ha kétszer többel mész akkor 4-szer fogyaszt többet.Tudod mert 2 a négyzeten az négy. Bár hozzá teszem ez hülyeség. Mivel (már előttem írták)ha 70-nel mész és 6 liter a fogyasztás akkor ha 140-nel mész akkor 24????
Ez badarság.
Mondjuk 60-nál fogyaszt 5 litert.
100-nál fogyaszt mondjuk 5,5 litert.
Akkor bár valóban többet fogyaszt 100-nál, de többet is mész belőle! És ez itt a lényeg! A sebesség növelésével NEM arányosan nő a fogyasztás!
Csak hogy kötözködjek egy kicsit, az a badarság azért némileg elhamarkodott. Azt mondtam sebesség négyzetével arányos, de nem állítottam hogy kizárólag azzal. Még annyiban pontosítanék, hogy nem a fogyasztás értéke arányos egyenesen a sebesség négyzetével, hanem a fogyasztás növekménye. Hogy ne bonyolítsuk túl a dolgot, maradjunk annyiban, hogy az összefüggés kvadratikus.
Mivel pihent vagyok ma reggel, fogtam a már linkelt képet ( [link] ), leolvastam róla az értékeket és legkisebb négyzetek módszerével parabolát illesztettem rá. Az eredmény:
fogyasztás=2,79+0,00031v^2
Annyira pihent azért nem voltam, hogy Chí négyzet próbát is végezzek rajta, ránézésre egész jól illeszkedik. Aki nem hiszi, számoljon utána! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!