Az normális dolog, hogy ez az autó át tud menni 2024-ben műszakin?
Anyám Ford Fiestájáról van szó. Tipikus női sofőr, full városi használat. Annyit foglalkozik az autóval, hogy én töltöm neki után az olajat, fújok a gumikba, vagy cserélek izzót (úgy értem tudja, hogy kiégett de nem is szól, hogy cseréljem ki amíg én nem veszme észre).
Én már 2 éve rágom a fülét, hogy tolja be a bontóba ezt a fost, és vegyen egy autót mert szerintem ön és közveszélyes.
Erre múlt héten megkapta a friss műszakit bármiféle kenőpénz nélkül. Simán átment.
Kormányműnél folyik az olaj, konkrétan az egész futómű környéke tiszta olaj. Szerintem maga a szervó sem az igazi mert múltkor amikor vezettem rendesen elfáradtak a kezeim olyna nehéz a kormány.
Kopog az egész futómű, amikor a kormányt teljesen kitekeri akkor ropog.
Hátsó ülésnél ki-be szálláskor gumik felől hangos nyikorgás jön mindig.
Katalizátora szar, hibakód is el van tárolva világító check engine lámpával.
2 évvel ezelőtt sem tudta hozni határon belül a károsanyagkibocsájtást, akkor egy másik autó lett lemérve...
Ez így hogy a tökbe ment át gond nélkül?
3
Tök mindegy hogy a szó szoros értelmében nem közveszélyes az autó, attól még messze nem lenne alkalmas egy friss műszakira. Nekem 2014-ben vissza dobtak egy h-s astrát aminek konkrétan csak annyi volt a gondja, hogy a szervó engedte egy kicsit az olajat. Na itt van mellé 5 másik dolog.
Amúgy ha jól rémlik világító check engine-nel sem igen szokás átengedni nem?
Ahogy beszélgetek kollégákkal műszaki miatt, nálunk elég engedékenyek.
-fékhatás legyen jó
-gátlók mérése legyen jó
-minden lámpa világítson
-műszerfalon ne legyen hibakód
-futóműbe ne lógjon semmi (kottyanó kormánymű nem számít)
-rugótörés ne legyen
-kipufogó ne legyen lyukas sehol
-rozsdás ne legyen (értsd: ha megböködil csavarhúzóval, akkor ne lehessen át ütni)
-olajfolyás ne legyen
-ablaktörlők ne legyenek szakadtak
-szélvédő ne legyen repedt
-gumik ne legyenek életveszélyesek
Így hírtelen ennyi ugrott be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!