Miért késik a töltő nyomás? 1.9 pdtdi.
Adott egy 1.9 pdtdi,avf kódú motor.
2000-es fordulatszám alatt szinte olyan, mintha szívó dízel lenne,.majd miután elérte a 2000-es fordulatot megindul.
Nem tilt le,nem rángat,alapjárat is egyenletes.
Vákum csövek átnézve,turbó tengelye nem lóg,geo nincs leragadva.
Vezérmű tengelyt lefotóztam,a szerelő képek alapján nem látja kopottnak.(500*** km van benne).
Légtömeg mérő nem gondolom hogy rossz,mert lehúzott csatlakozóval gyengébben teljesít.
Hibakód nincs. Még tervezek egy élő adat olvasást,de aki csinálná csak 2 hét múlva lesz itthon.
Hol kereshetném még a hiba okát?
Szivesen fogadom a szakértői tanácsokat.
Map szenzort már cseréltem.
Turbó nyomás szabályzóra én is gondoltam,de állítólag ha az nem jó akkor egyáltalán nem húz az autó
"2000-es fordulatszám alatt szinte olyan, mintha szívó dízel lenne "
Kis fordulaton sokall jobb a szívó dizel, az én szivó dizelem 1000-es fordulattól húz még 4.-ben is.
Úgy hogy ilyen hülyeságet ne nagyon írkálj.
Mi lenne ha a kérdésre adnál érdemi választ,nem pedig a szívódízel fostalicskádat reklámoznád
Köszönjük.
Cseréld ki azért szerintem... Régi dízeleknél már nincsenek egyértelmű hibaképek.
De a legjobb az lenne, ha szakműhelyben néznétek élő adatot.
Köszönöm a válaszokat.
Mindenképp nézetek élő adatokat,aztán ha kell akkor vez.mű tengely.
Teljesen igazad van
Ismerősöm olyan problémával küzdött,hogy egyáltalán nem "töltött' a turbó. Alapjárat fasza volt,a kocsi pöcc röff.
Átnéztek minden turbóval kapcsolatos dolgot,csöveket,coolert,szabályzókat, légtömeg mérőt,stb.
Kiderült,hogy agyonra volt kopva a vez.mű tengely,és nem nyitotta a kipufogó oldali szelepeket kellő módon és időben,ezért a turbót nem volt ami meghajtsa.
Láttam képeket arról a kopott tengelyről,az enyémben még nem annyira kopott mint azon,de lehet ahhoz elég hogy ilyen bajt produkáljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!