Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért késik a töltő nyomás?...

Csontos13 kérdése:

Miért késik a töltő nyomás? 1.9 pdtdi.

Figyelt kérdés

Adott egy 1.9 pdtdi,avf kódú motor.

2000-es fordulatszám alatt szinte olyan, mintha szívó dízel lenne,.majd miután elérte a 2000-es fordulatot megindul.

Nem tilt le,nem rángat,alapjárat is egyenletes.

Vákum csövek átnézve,turbó tengelye nem lóg,geo nincs leragadva.

Vezérmű tengelyt lefotóztam,a szerelő képek alapján nem látja kopottnak.(500*** km van benne).

Légtömeg mérő nem gondolom hogy rossz,mert lehúzott csatlakozóval gyengébben teljesít.

Hibakód nincs. Még tervezek egy élő adat olvasást,de aki csinálná csak 2 hét múlva lesz itthon.

Hol kereshetném még a hiba okát?

Szivesen fogadom a szakértői tanácsokat.

jún. 21. 07:41
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Turbónyomás szabályzó? Map szenzor?
jún. 21. 08:19
 2/10 A kérdező kommentje:

Map szenzort már cseréltem.

Turbó nyomás szabályzóra én is gondoltam,de állítólag ha az nem jó akkor egyáltalán nem húz az autó

jún. 21. 08:26
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

"2000-es fordulatszám alatt szinte olyan, mintha szívó dízel lenne "

Kis fordulaton sokall jobb a szívó dizel, az én szivó dizelem 1000-es fordulattól húz még 4.-ben is.

Úgy hogy ilyen hülyeságet ne nagyon írkálj.

jún. 21. 09:26
 4/10 A kérdező kommentje:

Mi lenne ha a kérdésre adnál érdemi választ,nem pedig a szívódízel fostalicskádat reklámoznád

Köszönjük.

jún. 21. 09:51
 5/10 anonim ***** válasza:
elaludt
jún. 21. 12:30
 6/10 anonim ***** válasza:

Cseréld ki azért szerintem... Régi dízeleknél már nincsenek egyértelmű hibaképek.

De a legjobb az lenne, ha szakműhelyben néznétek élő adatot.

jún. 21. 15:38
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Mindenképp nézetek élő adatokat,aztán ha kell akkor vez.mű tengely.

jún. 21. 16:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Vezérmű tengely? Dehát a turbót nem az hajtja. :D
jún. 21. 18:14
 9/10 A kérdező kommentje:

Teljesen igazad van

Ismerősöm olyan problémával küzdött,hogy egyáltalán nem "töltött' a turbó. Alapjárat fasza volt,a kocsi pöcc röff.

Átnéztek minden turbóval kapcsolatos dolgot,csöveket,coolert,szabályzókat, légtömeg mérőt,stb.

Kiderült,hogy agyonra volt kopva a vez.mű tengely,és nem nyitotta a kipufogó oldali szelepeket kellő módon és időben,ezért a turbót nem volt ami meghajtsa.

Láttam képeket arról a kopott tengelyről,az enyémben még nem annyira kopott mint azon,de lehet ahhoz elég hogy ilyen bajt produkáljon.

jún. 22. 07:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát, előfordulhat, de ez már nagyon extrém eset.
jún. 22. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!