Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vadul vezetek az új "erősebb"...

Vadul vezetek az új "erősebb" autómmal, és ma megijedtem, ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Nos 2,5 éve van jogsim, és ma egy kis 1.4 corsa után, lett egy 150 lovas pdtdi 1.9 a4-em. Teljesítményben brutál nagy a különbség, és a vadállat viselkedésemmel ez nem éppen jól párosul. Mivel első alkalommal amikor motorra ültem, akkor is nyélgázon mentem 140-ig (életem első motorozásakor).

Szóval a lényeg hogy ma este picit próbálgattam az autót, és indulásnál ESP off, és megnéztem mennyire tudom kipörgetni. Hát kipörögni kipörgött, mint a q*va élet, majd amikor el is indult a kanyar bevételekor, meg is csúsztam. Balra-jobbra-balra és a végén jobbra ellenkormányzással majdhogynem oldalállásból hoztam vissza az autót az útról. Szerencsére nem padkáztam, meg ugye ez mivel most történt az ég világon senki nem volt az úton, ezért is voltam bátrabb. Nos mivel egyenesbe visszahoztam, és gondolkozás nélkül jött a számomra tökéletes ellenkormányzás, így minden baj nélkül kihoztam az autót a csúszásból. Viszont után rögtön megálltam és 5 percig csak ültem a járó autóban.

Ti mit gondoltok, ezek a tapasztalatok segítenek? Most hirtelen felindulásból arra gondoltam hogy kikapom az esp-t és marhára nem szórakozok vele amíg meg nem ismerem az autót, és lekorlátozom magam hogy ne tudjam használni.

2024. jún. 16. 22:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Igazi lúzer pöcs vegy.

Inkább ne vezess mert másokat veszélyeztetsz.

2024. jún. 17. 07:40
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon ügyes és okos vagy, de mi a kérdés konkrétan, vagy mit szeretnél megtudni?

150 lóerős TDI, ráadásul még a PD elemes, tehát nem lehet egy mai darab, nem az a hű de erős aszfaltszaggató kategória, amit alig lehet kézben tartani. De ahogy írtad is, minden viszonylagos.

Az, hogy szeretnéd a saját és az autód határait feszegetni, nem feltétlenül baj. De ne közúton tedd! Sokkal biztonságosabb és legális körülmények között is ki tudod próbálni magad egy zárt versenypályán egy tréning keretében. Én rendszeresen járok ilyenekre. Van nagy sebességű tréning is, meg mindenféle körülményt lehet szimulálni. Szerintem mindenképp hasznos a gyakorlás. Írom ezt úgy, hogy 24 éve vezetek. De így is mindig tanulok ezeken valamit.

2024. jún. 17. 09:07
 13/19 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Hja, ha az a baj, hogy nem erősítünk meg abban, hogy jól csinálod, amit csinálsz, akkor valóban keress valami 0-t alulról verő fórumot, ahol feldobhatod a kérdésedet. Ott biztos te leszel a Jancsika.
2024. jún. 17. 10:16
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
És akkor az ilyenek a közutakon vannak....
2024. jún. 17. 12:28
 15/19 Morzsi007 ***** válasza:
100%
2,5 év egy Corsa-val szerzett tapasztalat kevés, hogy versenyzőnek képzeld magad. Ennyi a baj. Az “erősebb” autóhoz fel kell nőni és vigyázni kell, mert az ember túlzásba eshet egy élesebb kanyarnál vagy egy előzésnél, azt gondolja hogy még belefér az erős motor, jó futómű miatt, aztán jön a meglepetés. Csak finoman.
2024. jún. 17. 12:44
 16/19 anonim ***** válasza:
85%
Pff, 150 lovas tádé mint erős autó hát jó....az hogy első kerekes kocsival próbálsz driftelni már csak hab a tortán😅
2024. jún. 17. 12:46
 17/19 anonim válasza:
87%
Nagy kár, hogy anyucid nem nyelt le annakidején!-nagyon nagy kár!
2024. jún. 17. 14:16
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor sosem tudom eldönteni, hogy ki lehet a sorok mögött:

-talán vérpistie akinek sem autója sem jogosítványa és csak álmodozik?

-vagy egy unatkozó pöcs, aki vitát generál, hogy aztán

tudjon értelmetlen szócsatát vívni napokon keresztül?

-esetleg tényleg egy ilyen közútra kiszabadult ön és közveszélyes drift

bajnok? 😮

2024. jún. 17. 14:28
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes lenne el menned egy vezetéstechnikai tréningre amire mondjuk kapásból kötelezni kellene az embereket és jogsi szerzéskor forgalmi vizsga után kapna egy 30 napos engedélyt és csak akkor kapna végleges jogsit , ha a vezetéstechnikai tréningen részt vett nyilván mindenre az sem tanít meg , de legalább jó támpontot ad egyes helyeztek elkerüléséhez amikkel könnyen lehet találkozni a közlekedésben is .
2024. jún. 22. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!