Ha olyan autóval megyek át a VÉDA alatt, amiben gyárilag nincs biztonsági öv (mert akkor még nem volt kötelező, vagy még nem is ismerték), akkor kaphatok csekket, hogy nem volt becsatolva a nem létező biztonsági öv?
Véda nem nézi.
Egyébként ha gyárilag nem volt akkor kötelező utólag beszereltetni, mivel így nem lehet rajta műszaki, kivéve ha OT-s,
5-re:
#4 vagyok.
Ezen csodálkozom, ui. úgy emlékeztem, hogy még évekkel ezelőtt jött egy olyan szabály, hogy ahol nincs olyan pont, amihez rögzíteni lehet a biztonsági övet hátul, ott be kell szereltetni ilyet, és utána persze a biztonsági övet is. Az pedig, hogy ahol hátul fel van szerelve ilyen pont, oda kötelező hátul is felszerelni a biztonsági övet, az legalább 20 éves szabály.
Lehetséges, hogy rosszul hallottam annak idején.
Így van a jogszabályban:
"(4) Biztonsági övvel kell felszerelni a személygépkocsi hátsó utasüléseit, amennyiben a biztonsági öv rögzítésére szolgáló rögzítő elemeket gyárilag beépítették. E bekezdés rendelkezéseit 1991. évi július hó 1. napjától kell alkalmazni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!