Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha olyan autóval megyek át a...

Ha olyan autóval megyek át a VÉDA alatt, amiben gyárilag nincs biztonsági öv (mert akkor még nem volt kötelező, vagy még nem is ismerték), akkor kaphatok csekket, hogy nem volt becsatolva a nem létező biztonsági öv?

Figyelt kérdés

jún. 16. 21:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Biztonsági övet csak elméletben néz a véda.
jún. 16. 21:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Első válaszoló: ezzel mondasz valamit, mert mentem már át úgy párszor alatta, hogy elfelejtettem bekapcsolni az övet, de sosem lett belőle semmi. 😁
jún. 16. 21:13
 3/9 anonim ***** válasza:
33%

Véda nem nézi.

Egyébként ha gyárilag nem volt akkor kötelező utólag beszereltetni, mivel így nem lehet rajta műszaki, kivéve ha OT-s,

jún. 16. 21:27
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Ma már olyan autó sem kap műszakit, amin hátul nincs biztonsági öv. Nemhogy elöl. Kivéve természetesen az old timer autókat.
jún. 17. 00:01
 5/9 A kérdező kommentje:
4-es, ez érdekes, mert a Ladámban nincs hátul öv (gyárilag), de mégis kap mindig műszakit.
jún. 17. 00:15
 6/9 anonim ***** válasza:
39%
Ha konkrétan tudod hogy nem büntet az övért akkor minek kérdezed meg???
jún. 17. 07:38
 7/9 anonim ***** válasza:
Tegyél ki egy A4-est papírt az ablakba, hogy azért nem kapcsolod be, mert nincs.
jún. 17. 08:31
 8/9 anonim ***** válasza:

5-re:

#4 vagyok.

Ezen csodálkozom, ui. úgy emlékeztem, hogy még évekkel ezelőtt jött egy olyan szabály, hogy ahol nincs olyan pont, amihez rögzíteni lehet a biztonsági övet hátul, ott be kell szereltetni ilyet, és utána persze a biztonsági övet is. Az pedig, hogy ahol hátul fel van szerelve ilyen pont, oda kötelező hátul is felszerelni a biztonsági övet, az legalább 20 éves szabály.

Lehetséges, hogy rosszul hallottam annak idején.

jún. 17. 08:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Így van a jogszabályban:

"(4) Biztonsági övvel kell felszerelni a személygépkocsi hátsó utasüléseit, amennyiben a biztonsági öv rögzítésére szolgáló rögzítő elemeket gyárilag beépítették. E bekezdés rendelkezéseit 1991. évi július hó 1. napjától kell alkalmazni."

jún. 17. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!