Hogyan lehet a leggazdaságosabban vezetni?
Annyit szoktam tenni ennek érdekében,h hamar elváltogatok, ha a forgalom megengedi akkor kanyar előtt vagy lejtőn üresbe teszem a váltót, és úgy adagolom a gázt, h az a legkevésbé terhelje meg a motort.
Ennyi elég vagy még van valami ami komolyabban csökkenti a fogyasztást?
Járj gyalog.
Amúgy meg nem tudom, hova valósi vagy, de nálunk a lámpánál van ilyen számláló, hogy mikor lesz zöld, és akkor simán le lehet állítani a kocsit addig.
Általában több mint 1 percről szokott visszaszámolni.
(azt hiszem 72 mp)
Olvastam egy cikket még erről, ott azt írták hogy úgy lehet minimálisra csökkenteni a fogyasztást hogy egy pohár vizet kell tenni a műszerfalra.
Iphone telefonokra van is valami ilyesmi program. Az a lényege hogy nagyon finoman szabad csak gyorsítani meg lassítani és ezáltal sokkal jobb lesz a fogyasztásod.
Az persze egy más kérdés hogy a többi közlekedésben való résztvevő hogyan díjazná ezt, valószínűleg az anyukád sokat csuklana :))
Ezt nem tudtam, h üresben többet eszik, mintha sebességbe volna.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Előttem szólónak igaza volt, aki azt mondta, hogy üresben többet fogyaszt.
Ha kirakod üresbe, akkor az alapjárathoz szükséges üzemanyag bekerül a motorba.
Ha csak simán lelépsz a gázról (motorfék), akkor elzárod az üzemanyag "befecskendezést", így akkor a már bent lévő üzemanyagot használja fel a motor a járáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!