Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 5 személyes Doblo gumijába...

5 személyes Doblo gumijába mennyi levegőt kéne nyomni?

Figyelt kérdés
A könyve 2,3-at ír. Én általában 2,3-2,4-gyel járok. Viszont így szemre is laposnak tűnik, meg elég látványosan a futófelület széle kopik, ahogy kis nyomásnál szokott. Az ismerős gumis is állandóan bszogat, hogy lapos gumival járok. Legutóbb javításnál ő 2,7-et tett bele, és lesajnálóan nézett rám, mikor azt mondtam, hogy a könyv csak 2,3-at ír.
jún. 7. 08:36
 1/5 Gyakori93 ***** válasza:

A 2.3 bar abban az esetben igaz, ha szalonból kihozott gyári gumi van rajta.

Ahány gumi, annyi féle érték van.

Nem mindegy, hogy ballonos a gumi, vagy peres.

Ha vastagabb az oldal fala, akkor kevesebb nyomás esetén is tartósabb, mint a vékony oldal falú, amibe több levegő kell, ahhoz hogy ne rogyjon össze az abroncs oldala.

Mit ír a gumi oldalán?

jún. 7. 08:48
 2/5 anonim ***** válasza:
45%
Nyugodtan tehetsz bele akár 3-ig is.
jún. 7. 09:15
 3/5 A kérdező kommentje:

1

A szalonban is tettek rá valamit, ami kéznél volt, nem?

A könyvben kimondottan 185/65R14 T gumi van. Ez pedig, gondolom, egy alapinformáció, ami a kocsi súlyával együtt ad egy egész alapot a nyomáshoz.

A gumigyártó oldalán nem találtam nyomást.

2

Itt viszont az a kérdés, hogy nem fog-e pattogni, csúszni? A 2,3-at is valami alapján írták.

jún. 7. 10:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Az automon 185/65R15 van, de 1500 kilo, en jarok 2.7-tel.

Te annyit ne tegyel bele!

2.5-ot tehetsz bele.

Azert latod viszonylag laposnak, mert eleg szeles a gumi, meg ballonos is.

jún. 7. 16:50
 5/5 A kérdező kommentje:

Oké.

Köszönöm a válaszokat.

jún. 7. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!