25 éves autóval hosszú útra? Lehet rá kötni valahol
bizzosítást?
Figyelt kérdés
Van egy Audi A4B5 1999 1.9 tdi típusú autóm, idén mennénk vele nyaralni 1600 km oda 1600 km vissza. Egyik haverom azt mondja ez már ezer éves roncshalmaz adjam el, lefog benne minden kotlani. Viszont 3 éve megvan, beletettem több, mint 60 ezer km-t. Ezalatt akötelező vezérlés szettet cseréltem vízpumpával stb.-vel, ekkor ledobtuk a vízhűtőt is habár nem folyt belőle. Továbbá futóműbe kellett kormányművet, kormányösszekötőt, egyik féltengelyt cserélni na meg a fékeket, de az is kopó alkatrész. Olajat 10 ezrenként ledobtuk, nincs semmilyen rendellenes hangja. Le is kopogom soha nem hagyott ott sehol, elmerjek vele indulni? 20 évnél öregebb autóra nem lehet kötni biztosítást sehol?
Nekem mindig 15-20 éves autóim voltak, bejártam vele egész középeuropát, seso volt vele semmi baj.
Amugy elárúlok egy dolgot. Ha van egy 20 éves jó karban lévő autod azon kisebb az esélye az olyan meghibásodásnak ami miatt nem tudsz tovább menni mint egy mostani új autónál!
Ezt ugy írom neked mint aki olyan helyen dolgozik ahol autóasszisztance szerződéseket kezelünk
Pl: a volvók mostanában van hogy a szalonból haza nem ér el(nem vicc)
jún. 6. 17:05
7/13 anonim válasza:
Az mind átverés, inkább szerelővel alaposan át kell vizsgáltatni az autót, mondani hogy hosszú utazás előtti teljes átnézést kérsz és azzal többet érsz. Kicserélni ami hibát talált és kész. Egy jó állapotú 20 éves autó véleményem szerint megbízhatóbb mint az új BMW vagy hasonlók. Mégpedig a gyártástechnológia és túlbonyolítás miatt.
jún. 6. 17:08
8/13 anonim válasza:
Egy 1.2 tsi, 1.0 ecoboost mar par evesen nagyobb kockazat, mint ez 25 evesen..
jún. 6. 17:14
9/13 anonim válasza:
7. Én duplán megjártam.
Utazás előtt pont ezt tettem, amit javasolsz. Nagyon sok pénz otthagytam. És mégis megállt az autó alattam. Cserébe viszont a biztosító is csak a műhelybe szállítást fizette, pedig a legdrágábbat kötöttem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!