Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autós-motoros iskolával lehet...

Autós-motoros iskolával lehet valamit kezdeni, ha hitegetnek és hazudnak? Időben és pénzben is sokat bukok miattuk.

Figyelt kérdés

Felhívtam a környékemen 5 iskolát, hogy sürgősen szeretném megcsinálni a nagymotoros jogosítványt. Megkérdeztem mindenkit, hogy ráérnek-e az oktatók akár heti 6-8-10 órát is vezetni, illetve a kresz mennyire gördülékeny.

Azt választottam, ahol mindenhol pozitívan válaszoltak.

Tőlem a legmesszebb ugyan, de a gyorsaság miatt oda fizettem be.

Május elején befizettem, majd kötelezően online aznap végigcsináltam a teljes etitász tanfolyamot, hogy jelentkezhessek vizsgára. Telefonon nem engedtek jelentkezni az iskolában, ezért mehettem be ismét, másnap.

1 perc alatt megvolt a jelentkezés, személyit se kértek, feleslegesen hívtak be…

Azt mondták, hogy 2-3 nap és küldik az emailt a szabad időpontokkal.

Vártam, vártam, nem 2-3 napot, hanem 2 hetet. Felhívtam őket, azt mondták jön az email holnap. Nem jött, vártam megint közel egy hetet, majd hívtam őket. Hebegtek habogtak, hogy betegség volt, meg akinek vinnie kellett volna a papírokat nem vitte időben, stb. Össze vissza kamuztak. Majd esküdtek, hogy küldik hétfőn az időpontokat.

Hétfőn megint nem jött, de szerdán igen, amiben egyetlen időpont volt, választani se tudtam, beírtak, és kérték, hogy válasz emailben jelezzem, jó-e az időpont.

Azonnal válaszoltam, hogy miért nincs több időpont, és alapból miért volt a hitegetés, hogy mennyire gyorsak, amikor egy hónap telt el azóta, hogy beiratkoztam, kifizettem, majd onnan számolva 1,5 hónapra kapok időpontot.

Ezt az emailt egy hete írtam, semmi válasz. 2 ügyintéző is van, egész nap bent ülnek, és ennyire nem képesek.

Mit tudok tenni? Kártérítés, vagy bármire van jogom? A felettesüket, vagy az iskola tulajdonost hogyan deríthetem ki? A honlapon semmi infó erről, lehet nem is tudja, mekkora a fejetlenség bent.

Nagyon mérges vagyok, mert lecsúszok a baráti külföldi motorozásról emiatt, és oda vissza 1 órát utazok miattuk, mert elhitették velem, hogy ott minden nagyon gyorsan zajlik. A díjuk is magasabb, mint a hozzám közelebb lévőké. Telefonon azt ígérték, hogy a beiratkozástól 4-6 héten belül kezemben a jogsi. A 6. hét most fog letelni és a vizsgaidőpontom is későbbre szól…

Ősztől már nincs időm motorozni sem.

2024. jún. 5. 00:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Pénzért bármire képesek ezek, amint megkapják eltűnnek. Olyanok mint a csalók, csak ez legális. Tenni nem tudsz semmit, mert nem csináltak semmi illegálisat.
2024. jún. 5. 00:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Baráti külföldi motorozásra amúgy sem mennék friss A jogsival. Főleg nem ennyi idő alatt megszerzettel. A motorozás elsajátításához türelem kell, a gép és az út felé alázat, ha élni is akarsz, és élvezni is akarod. Majd mész jövőre, vagy mész valaki utasaként.
2024. jún. 5. 00:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Amúgy kérdező, ne haragudj, van A1 vagy A2 kategóriád? Van fogalmad a motorozásról, vagy csak kitaláltad, hogy neked most azonnal kell egy jogsi, mert mennél a haverokkal külföldre zéró tapasztalattal? Tudod, az iskola csak annyit rontott el, hogy valószínűleg egy titkárnő vagy autót oktató iskolavezető megígérte neked ezt a hat hetet, de nyugodj meg, motoros oktatáson simán előfordulhat, hogy a kötelez óraszámnál sokkal többet vetetnek veled, mert nem engednek úgy vizsgázni, hogy nem biztosak abban, hogy nem leszel az első utadon öngyilkos merénylő. A csoportos motorozás ráadásul főleg nem kezdőknek való tevékenység.
2024. jún. 5. 02:34
 4/6 A kérdező kommentje:
6 éves korom óta motorozom, versenyeztem. Lassan 25 éve, kihagyás nélkül.
2024. jún. 5. 03:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Az autósiskola a saját időpontjaira tud ígéretet tenni. A vizsga központi. Tanulság, hogy hamarabb kellett volna gondolkodni. Egyébként kíváncsi lennék arra is, hogy milyen gyakorlati oktatás lehet az iskolában, ahol ennyi szabad időpontja van az oktatóknak.
2024. jún. 5. 03:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Kicsit furán csinálták az iskolánál a vizsgaidőpont adását,bár nem tudom,hogy az új vizsgarendszer miatt nem-e módosult ez is, de tavalyelőtt nekem is bekellett menni,mert a vizsgára jelentkezést alá kell írni, majd a csaj odafordította a monitort, amin ott voltak a KAV szabad kreszvizsga időpontjai, és választhattam mikor jó nekem .
2024. jún. 5. 04:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!