1/10 anonim válasza:
Nekem nem, de a sógoromnak igen. Suzuki Vitara. Azt mondta, hogy autópályán életveszélyes. Túl magas és könnyű kasztni. El is adta.
2/10 A kérdező kommentje:
De új vitara?
2024. jún. 4. 10:11
4/10 anonim válasza:
Nem nagyon. Céges furgonokat pályán az erős keresztszél szokta táncoltatni. De ott érthető, mert jó nagy az oldalfelület, amibe bele tud kapni. A saját, adaptív felfüggesztésű személyautómnál nem nagyon vettem észre, hogy zavarná.
5/10 anonim válasza:
Egy autót nem futómű teszi a szélérzékennyé, hanem a rossz aerodinamika. Viszont a rossz futómű miatt nagyobb sebességnél lehet nyilván instabil vagy puha rugózásnál nagyon megdőlhet a kanyarban. A furgonoknál érthető a szél hatása mert tényleg nagy felületük van. 1-es! Egyébként az új (2018-as) swift is ilyen, könnyű kasztni, magas, ráadásul ott még a tengelytáv is kicsi.
6/10 anonim válasza:
Mi lenne ha egy dobozos furgonnal kellene menni annak akinek egy vitara életveszélyes.
Vagy egy kamionnal??
Szerintem szégyen az hogy valaki ekkora sügér legyen és ilyen kijelentéseket tesz.
7/10 anonim válasza:
Én dobozos furgonnál kevésbé érzékelem ezt a kilengést, mint némely pehelykönnyű, városban való SUV-nál. A furgonnak megvan a tömege, ami ellensúlyozza a magas felépítményt, viszont az ilyen 1,6 méter magas és 1,1 tonnás pléh SUV-oknál életveszélyes tud lenni egy-egy széllökés.
8/10 anonim válasza:
És azt se felejtsük el, hogy a furgonokat azért gyakorlott sofőrök vezetik, míg mondjuk egy Vitara szintű autót sok nyugdíjas vagy egyéb rutintalan úrvezető.
9/10 anonim válasza:
De egy kamion hiába nagy felület, megrakodva 40 tonna is lehet. Jó esetben profi sofőr vezeti és nem 130-al mennek.
10/10 anonim válasza:
Az "életveszélyes" jelző azért szerintem erős túlzás, de valóban én is vezettem már modern Vitarát pályán, szerintem sem a legjobb élmény. Nagyon lehetett érezni vele a széllökéseket, ami egy modern autónál már szokatlan.
Egyébként Skoda 120L. Ha üres volt az orra, nagyobb széllökés képes volt irányt váltani. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!