Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Volt már nagyon szélérzékeny...

Volt már nagyon szélérzékeny autód?

Figyelt kérdés

2024. jún. 4. 09:40
 1/10 anonim ***** válasza:
64%
Nekem nem, de a sógoromnak igen. Suzuki Vitara. Azt mondta, hogy autópályán életveszélyes. Túl magas és könnyű kasztni. El is adta.
2024. jún. 4. 10:10
 2/10 A kérdező kommentje:
De új vitara?
2024. jún. 4. 10:11
 3/10 anonim ***** válasza:
Igen.
2024. jún. 4. 10:23
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem nagyon. Céges furgonokat pályán az erős keresztszél szokta táncoltatni. De ott érthető, mert jó nagy az oldalfelület, amibe bele tud kapni. A saját, adaptív felfüggesztésű személyautómnál nem nagyon vettem észre, hogy zavarná.
2024. jún. 4. 10:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy autót nem futómű teszi a szélérzékennyé, hanem a rossz aerodinamika. Viszont a rossz futómű miatt nagyobb sebességnél lehet nyilván instabil vagy puha rugózásnál nagyon megdőlhet a kanyarban. A furgonoknál érthető a szél hatása mert tényleg nagy felületük van. 1-es! Egyébként az új (2018-as) swift is ilyen, könnyű kasztni, magas, ráadásul ott még a tengelytáv is kicsi.
2024. jún. 4. 10:36
 6/10 anonim ***** válasza:
24%

Mi lenne ha egy dobozos furgonnal kellene menni annak akinek egy vitara életveszélyes.

Vagy egy kamionnal??

Szerintem szégyen az hogy valaki ekkora sügér legyen és ilyen kijelentéseket tesz.

2024. jún. 4. 12:49
 7/10 anonim ***** válasza:
84%
Én dobozos furgonnál kevésbé érzékelem ezt a kilengést, mint némely pehelykönnyű, városban való SUV-nál. A furgonnak megvan a tömege, ami ellensúlyozza a magas felépítményt, viszont az ilyen 1,6 méter magas és 1,1 tonnás pléh SUV-oknál életveszélyes tud lenni egy-egy széllökés.
2024. jún. 4. 12:54
 8/10 anonim ***** válasza:
63%
És azt se felejtsük el, hogy a furgonokat azért gyakorlott sofőrök vezetik, míg mondjuk egy Vitara szintű autót sok nyugdíjas vagy egyéb rutintalan úrvezető.
2024. jún. 4. 12:55
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
De egy kamion hiába nagy felület, megrakodva 40 tonna is lehet. Jó esetben profi sofőr vezeti és nem 130-al mennek.
2024. jún. 4. 12:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Az "életveszélyes" jelző azért szerintem erős túlzás, de valóban én is vezettem már modern Vitarát pályán, szerintem sem a legjobb élmény. Nagyon lehetett érezni vele a széllökéseket, ami egy modern autónál már szokatlan.

Egyébként Skoda 120L. Ha üres volt az orra, nagyobb széllökés képes volt irányt váltani. :)

2024. jún. 4. 21:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!