Egyáltalán érdemes lecserélni? most van benne kb 250e km
jún. 3. 20:25
2/7 anonim válasza:
Otthon kb. 5000 ft-ból megvan, csővel, tölcsérrel együtt. Van egy betöltő csavar és egy leengedő csavar. Leengeded a leengedőn, a betöltőbe bedugod a csövet, felvezeted a motortérnél, bele a tölcsér, addig töltöd bele a váltóolajat, amíg el nem kezd kifolyni magától a betöltő lyuknál. Szerelőnél ez akár 15-20 ezer ft is lehet gondolom. Nem egy nagy munka az tuti.
jún. 3. 20:27
3/7 anonim válasza:
#1 Mivel az előírás 50-100 ezer kmt szokott írni manuális váltóolaj cserére, így egy kicsit elkéstél vele ha sosem volt cserélve. Ha tényleg soha nem volt benne cserélve, simán lehetséges, hogy a kosz eddig beleragadt az alkatrészekbe és ezért működött, most kijön a kosz is belőle és váltóolaj csere után tönkremegy rövidesen a váltó. Mondjuk japánnál szerintem nem fog tönkremenni. Én lecserélném az biztos, könnyebben fog járni a váltó.
jún. 3. 20:30
4/7 A kérdező kommentje:
Ok. köszi a gyors válaszokat. Nemigazán értek hozzá és még friss jogsival vagyok...
A kocsi nemrég kerűlt hozzám és nem is ismerem az előéletét.
Akkor azt hiszem igencsak ideje lecserélni.
jún. 3. 20:34
5/7 anonim válasza:
Úgy nézem, hogy 1,9 liter kell bele, és a váltóolajoknak literje minimum 6-8 ezer forint körül van, attól függően mit és hol veszel. Ezen felül kérdés, hogy milyen csavarral van lezárva a váltó olajleeresztő és feltöltőnyílása. Nekem pl csak ezért kellett venni egy 17-es imbuszkulcsot.
Jó hát aki Motult vesz az meg is érdemli, hogy ennyit fizessen érte :D
durván túlárazott xar!
jún. 3. 22:31
7/7 anonim válasza:
#6 Nem a Motul volt a lényeg,hanem hogy 1,9 liter kell, és tök mindegy milyen olajat veszel, nem úszod meg 5 ezer forintból az olajcserét. Nekem Valvoline van most a váltómban, annak is 7 ezer literje az autosboltban,persze van a neten olcsóbban, de arra meg rájön a posta, aztán kb ugyanott vagy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!