Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora meló és pénz kb egy...

Mekkora meló és pénz kb egy váltó olajcsere?

Figyelt kérdés

2003 corolla 1,4 vvti manual 5.

összegben mire érdemes számitani, mnt egy motorolaj csere szűrőkkel? vagy duplája, többszöröse.?

Tudom pontosat igy nem lehet de egy kiindulási pontom legyen a kb összegről h érdemes e?

jún. 3. 20:22
 1/7 A kérdező kommentje:
Egyáltalán érdemes lecserélni? most van benne kb 250e km
jún. 3. 20:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Otthon kb. 5000 ft-ból megvan, csővel, tölcsérrel együtt. Van egy betöltő csavar és egy leengedő csavar. Leengeded a leengedőn, a betöltőbe bedugod a csövet, felvezeted a motortérnél, bele a tölcsér, addig töltöd bele a váltóolajat, amíg el nem kezd kifolyni magától a betöltő lyuknál. Szerelőnél ez akár 15-20 ezer ft is lehet gondolom. Nem egy nagy munka az tuti.
jún. 3. 20:27
 3/7 anonim ***** válasza:
18%
#1 Mivel az előírás 50-100 ezer kmt szokott írni manuális váltóolaj cserére, így egy kicsit elkéstél vele ha sosem volt cserélve. Ha tényleg soha nem volt benne cserélve, simán lehetséges, hogy a kosz eddig beleragadt az alkatrészekbe és ezért működött, most kijön a kosz is belőle és váltóolaj csere után tönkremegy rövidesen a váltó. Mondjuk japánnál szerintem nem fog tönkremenni. Én lecserélném az biztos, könnyebben fog járni a váltó.
jún. 3. 20:30
 4/7 A kérdező kommentje:

Ok. köszi a gyors válaszokat. Nemigazán értek hozzá és még friss jogsival vagyok...

A kocsi nemrég kerűlt hozzám és nem is ismerem az előéletét.

Akkor azt hiszem igencsak ideje lecserélni.

jún. 3. 20:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Úgy nézem, hogy 1,9 liter kell bele, és a váltóolajoknak literje minimum 6-8 ezer forint körül van, attól függően mit és hol veszel. Ezen felül kérdés, hogy milyen csavarral van lezárva a váltó olajleeresztő és feltöltőnyílása. Nekem pl csak ezért kellett venni egy 17-es imbuszkulcsot.

[link]

jún. 3. 21:01
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Jó hát aki Motult vesz az meg is érdemli, hogy ennyit fizessen érte :D

durván túlárazott xar!

jún. 3. 22:31
 7/7 anonim ***** válasza:
#6 Nem a Motul volt a lényeg,hanem hogy 1,9 liter kell, és tök mindegy milyen olajat veszel, nem úszod meg 5 ezer forintból az olajcserét. Nekem Valvoline van most a váltómban, annak is 7 ezer literje az autosboltban,persze van a neten olcsóbban, de arra meg rájön a posta, aztán kb ugyanott vagy.
jún. 4. 04:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!