Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Corsa S-D rükverc gomb...

Opel Corsa S-D rükverc gomb kiakadt?

Figyelt kérdés

A mai napon történt, hogy a váltókaron a a kis gomb, amit meg kell nyomni, hogy bal fent be lehessen tenni toltaásba az autót, kiakadt.

Úgy vettem észre, hogy mikor egyesbe akartam tenni, tolatni kezdett az autó. A gombot be lehet nyomni, és vissza is nyomja a rugó. Egyesbe is be lehet tenni, de csak óvatosan, mert így szabadon be tud ugrani tolatásba.

Vissza lehet ezt akasztani valahogy, mert egy fél országra vagyok az otthonomtól, és nem akarom itt hagyni az autót? Egy pár alap szerszám van nálam.

jún. 3. 13:49
 1/3 A kérdező kommentje:

Már tárgytalan. Leírom, hátha valakinek ugyanez jelentkezik.

A váltó végén a gömb az a D Corsa esetén csak rá van nyomva a váltóra, és egy műanyag gyűrű tartja. Arra van ráakasztva a pálca, ami a rükvercet engedi ki. Ha kilazul a gyűrű, akkor könnyen felcsúszik a gömb, és húzza magával a pálcát, ami miatt nem fog megakadni a falban, ami a megakadályozza, hogy tolatásik kinyomd a váltót.

Le kell pattintani a bőrvédőt egy csavarhúzóval óvatosan, vissza kell nyomni a gömböt, és ráhúzni jól a gyűrűt. Utána már fog akadni, ha nem nyomod meg a gombot.

jún. 3. 16:53
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Egy idióta volt, aki kitalálta, hogy az 1-es mellett legyen az R. Pl az ilyen esetek okán is.
jún. 3. 20:21
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen sokkal jobb enne, ha jobb lent lenne a tolatás. Ilyen hibák esetén is kisebb lenne a lehetőség egy koccanásra.
jún. 4. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!