Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért melegszik fel a hűtőfoly...

Broaktor2 kérdése:

Miért melegszik fel a hűtőfolyadék alapjáraton?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 1.4-es fiat pandám.

Az autót idén januárban szereztem be. Nem sűrűn használom, szóval lassan figyeltem meg a hibát.

Az autó hűtőfolyadék hőmérő szerint normálisan eléri az üzemi hőmérsékletet. 15-20 Km. után ha 1-2 percre megállok, de még jár a motor, akkor az hőmérő mutatója másfél szintet emelkedik és bekapcsol a ventilátor. Lehűti, oké. Aztán újabb 1-2 perc múltával ez megismétlődik.

Kicseréltem a termosztátot. A hiba maradt.

Az előző tulaj a kiengyenlítő tartájt lecserélte mert véletlenül megtörte. Esetleg neki sem sikerült elég jól a légtelenítés?

A márciusi termosztát csere óta 100 Km. tettem meg úgy hogy hagytam a fűtést 32 fokon hogy menetközben tuti légtelenítse magát. Ha tudja önmagát légteleníteni! :/

Az én légtelenítési módszerem:

- kocsi orra magasabban van, feltöltöm vízzel

- beindítom, fűtés 32 fokra állítva, tartály kupakját nyitvahagyom és várom az üzemi hőfokot.

#Alapjaraton túlmelszik
jún. 3. 13:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Álló helyzetben nem hűti a menetszél így bemelegszik, én kétlem, hogy ez rendellenes lenne.

De lehet nem jó a vízpumpa, elvan tömődve a cső vagy a hűtő, esetleg a hűtő annyira koszos, hogy nem "szellőzik" jól

jún. 3. 14:00
 2/3 anonim ***** válasza:
Hűtőfolyadék mikor volt cserélve? A hűtő lamellái olyan keskenyek, hogyha nincs cserélve a hűtőfolyadék soha, akkor el tud tömődni és ilyesmi tüneteket is okozhat. Először hűtőfolyadék csere átöblítéssel, aztán ha nem segít, akkor radiátor csere.
jún. 3. 20:23
 3/3 anonim ***** válasza:
1. De, általában rendellenes, mert bár álló helyzetben járó motorral valóban felmegy további 5-10 fokot (másfél pöcök a kijelzőn ennél viszont szinte biztosan több), így is 100 alatt kéne maradnia, mert így vannak méretezve, a venti meg 101-103 körül kapcsol be. Esetleg nagy melegben fordulhat elő, vagy ha leállítás előtt az ember még kis sebességgel toládázott, helyezkedett és úgy állt meg. Hűtőfolyadék van benne elég?
jún. 3. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!