Miért melegszik fel a hűtőfolyadék alapjáraton?
Sziasztok!
Van egy 1.4-es fiat pandám.
Az autót idén januárban szereztem be. Nem sűrűn használom, szóval lassan figyeltem meg a hibát.
Az autó hűtőfolyadék hőmérő szerint normálisan eléri az üzemi hőmérsékletet. 15-20 Km. után ha 1-2 percre megállok, de még jár a motor, akkor az hőmérő mutatója másfél szintet emelkedik és bekapcsol a ventilátor. Lehűti, oké. Aztán újabb 1-2 perc múltával ez megismétlődik.
Kicseréltem a termosztátot. A hiba maradt.
Az előző tulaj a kiengyenlítő tartájt lecserélte mert véletlenül megtörte. Esetleg neki sem sikerült elég jól a légtelenítés?
A márciusi termosztát csere óta 100 Km. tettem meg úgy hogy hagytam a fűtést 32 fokon hogy menetközben tuti légtelenítse magát. Ha tudja önmagát légteleníteni! :/
Az én légtelenítési módszerem:
- kocsi orra magasabban van, feltöltöm vízzel
- beindítom, fűtés 32 fokra állítva, tartály kupakját nyitvahagyom és várom az üzemi hőfokot.
Álló helyzetben nem hűti a menetszél így bemelegszik, én kétlem, hogy ez rendellenes lenne.
De lehet nem jó a vízpumpa, elvan tömődve a cső vagy a hűtő, esetleg a hűtő annyira koszos, hogy nem "szellőzik" jól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!