Fejtetőre állt autó indítás?
Sziasztok!
Sajnos történt egy kisebb baleset, ahol fejre állt az autóm. Szerencsére az oszlopok épek és a történtekhez képest nem sok minden sérült.
A kérdésem az lenne, hogy beszeretném indítani, megnézni működik-e egyáltalán mielőtt elkezdeném megcsinálni, és szerintetek mire figyeljek, mit nézzek át indítás előtt vagy mi is lenne a menete ennek.
Válaszokat előre is köszönöm!
"Fejtetőre állt autó indítás?"
Ha nem klasszikus úszós porlasztós, akkor nézd meg, hogy nem folyik-e belőle valami, tedd üresbe és fordítsd el a kulcsot.
Bár, ha mind a négy kereke a levegőben van, akkor sebességben is elindíthatod. :-)
De csak röviden, mert a karterban a szívócsőnél nem lesz olaj és a motor nem fog kenést kapni.
Elnézést a pontatlanságért, már vissza lett állítva 4kerékre, illetve gyújtást is kapot, akkor nem történt semmi rendellenes, minden működött.
A motor indítástól félek, mert kb 1órán át volt fejen az autó, hogy valami nem-e folyt oda, ahova nem kellene. Természetesen az olajat meg a vizet majd ellenőrizni fogom, ezen kívül gondoltam hogy lehet-e valami olyan. Illetve van-e rá esély hogy kigyullad. ( Tudom hülye kérdés lehet, de nem történt még ilyen velem, így nem tudom mire számítsak, mire figyeljek..stb)
Hogy állítottad vissza? Haverok segítettek?
A benzin kis része esetleg átfolyhatott az aktívszenes gőzlekötőhöz. Ha ez bekövetkezett, akkor egy ideig túldúsított lesz a keverék, de kigyulladni nem fog.
Autómentő lett hívva és ő állította vissza.
Ma megszerettem volna nézni a motor teret, de sajnos nem sikerült kinyitni..
szerintem először lakatossal nézesd meg, attól még, hogy nyílik az ajtó, nem gondolnám, hogy a tetőre állt autó karosszéria ép maradt.
Inkább lesz bontós az autó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!