Egy használt autótól nem elvárható hogy ne legyen komoly műszaki hibája?
Azt mondják hogy az átlag magyar azt hiszi hogy ha használt autót vesz akkor olyan lesz mint az új állapotú, de ezt nem lehet elvárni mivel nem új autóról beszélünk.
Én azt gondolom hogy attól még hogy használt lehet jó állapotú ha volt gazdája és mindent megcsinált rajta ami elromlott.
Az már más dolog hogy sok ember nem költ az autójára és vállalhatatlan az autó állapota mikor eladja.
Felmerülhet a kérdés hogy minek venne bárki is új autót ha az összes használt autó jo állapotú lenne legalább műszakilag. Nyilván egyrészt a koruk miatt olcsóbbak a használt autók ,több bennük a km és nagyobb a meghibásodás esélye is. Viszont az elvárható hogy amikor meghirdetnek egy autót aminél semmi hibát nem írnak le akkor ne az legyen hogy kiderülnek komoly hibák amik vásárláskor is fennálltak.
Hülyeség, hogy nem lehet jó állapotú. Ez is valami idióta közhiedelem, amit egyszer valaki kitalált és elterjedt. Vagy valaki egyszer befürdött egy használt autóval és akkor már biztos minden használt autó szar, mert neki sikerült szart vennie. Persze mindez elkerülhető lenne, ha az emberek hajlandóak lennének rászánni azt az 1 órát és 10 ezer forintot, hogy vásárlás előtt elvigyék egy szervizbe átvizsgálni. Nálunk is van ilyen opció, mégis tízszer annyi van, aki úgy jön be, hogy most vette és kíváncsi. Miért azután vagy kíváncsi bazmeg, miután már kifizetted és a tiéd? Amikor már nincs visszaút? Nem értem...
Ennél csak az a mentalitás idiótább, ami ritkább, de sajnos elég sűrűn olvasom, hogy "jó autót senki sem ad el, csak szart, amikor már annyi baja van, hogy nem éri meg rá költeni". MIVAN? Ezernyi oka lehet az eladásnak és ez csak egy közülük. Én az első autómat 23 évesen vettem, F Astra, hát nyilván egy 23 éves népautóból nem sok jó állapotú van, ez az volt. 25 évesen adtam el, jobb állapotban, mint ahogy megvettem. Kétségtelen, hogy HIBÁTLAN használt autó kb. nem létezik, de attól, mert valami nem hibátlan, attól még nem feltétlenül szar.
“Nálunk is van ilyen opció, mégis tízszer annyi van, aki úgy jön be, hogy most vette és kíváncsi. Miért azután vagy kíváncsi bazmeg, miután már kifizetted és a tiéd? Amikor már nincs visszaút? Nem értem...”
Ennél már csak az a jobb, amikor megvesz egy típúst egy adott motorral, majd érdeklődik, hogy ez mennyire bevált konstrukció… 🤣
De elvárható, hogy a valós állapota összhangban legyen a hirdetéssel és az árral.
Az már más kérdés, hogy ez sem garancia arra, hogy nem hibásodik meg benne valami rövid időn belül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!