Milyen papírok kellenek nekem, hogy legálisan használhassam a robogóm?
Figyelt kérdés
10 éve örököltem egy 50 köbcentis robogót. Azóta nem is volt használva.
Konkrétan semmilyen papírom nincs hozzá. Hogy bizonyítom, hogy enyém a motor? Vagy nem kell bizonyítania? Elég, ha biztosítást kötök rá?
2024. máj. 29. 01:03
1/8 A kérdező kommentje:
Most olvasom, hogy már a biztosítás megkötéséhez is kell adásvételi szerződés. Olyanom meg nyilván nincs.
2024. máj. 29. 01:07
2/8 A kérdező kommentje:
A hagyatéki eljáráson nem tértünk ki arra, hogy van egy robogó is.
2024. máj. 29. 01:16
3/8 anonim válasza:
Ez egy róka fogta csuka helyzet. Szerintem kerüljön elő 😉 egy adásvételi. Tőlem soha nem kértek semmit csak a biztosítást. A biztosító felé is csak azért kell, mert azon rajta van, hogy milyen motor/milyen vázszámmal és ki a tulajdonos. Mert egy esetleges balesetnél így beazonosítható, hogy ki kivel van. A származását nem hiszem, hogy bárki ellenőrizné.
4/8 Katona Dius válasza:
Robogóhoz elég egy papírboltban várásolt adávételi szerződés, mikor eladtuk a motorunkat, mi is onnan vettünk egyet. Valakit megkérsz, hogy legeny az 'eladó", úgyse tudják visszakövetni, tényleg övé volt-e.
5/8 anonim válasza:
Egyenes ági rokonságot a születési anyakönyvi kivonatokkal tudod bizonyítani, és akkor nem kell vagyonszerzési illetéket sem fizetni. Csak ki kell tölteni egy adás-vételit úgy, hogy beikszelitek rajta az ajándékozást. Persze ha már 10 éve örökölted akkor elhunyt rokontól, azt nehezebb visszapapírozni, de nem lehetetlen.
6/8 anonim válasza:
A robogó nincsen nyilvántartásba véve, szóval senkinek nincsen róla semmi fogalma, hogy kié a robogó. Tölts ki egy adásvételit, eladóként írd rá egy haverodat, vagy szülőt, vagy tök mindegy, aztán kész is van.
7/8 anonim válasza:
#5 50-es segédmotorra eleve nem kell semmilyen illetéket fizetni, mert nincs forgalmija, és rendszáma, és nem kell átíratni sem az okmányirodában. Csak egy sima adásvételi kell, és azzal közlekedhetsz. ;)
Kérdező! Ha neten kötöd, akkor semmilyen papír nem kell a biztosítás megkötéséhez, 1-2 műszaki adatnak nézz csak utána,mint súly és teljesítmény ezeket nálam kérték a K&H oldalán mikor kitöltöttem a szerződést.
8/8 A kérdező kommentje:
Akkor így meg tudom oldani. Köszönöm a válaszokat!
2024. máj. 29. 10:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!