Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Azt mondják, maximum 6 havi...

Azt mondják, maximum 6 havi fizetést érdemes autóvásárlásra költeni. Irracionális kb 10 havi fizetésből autót venni?

Figyelt kérdés
Új autó lenne és igazából mindig is ilyen típust szerettem volna, csak most látom először reális esélyét, hogy meg is vegyem. Hitel persze kellene hozzá, de nem vágna földhöz.
2024. máj. 23. 11:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

Hulyeseg.

Nyugaton elek, itt 6 havi berembol tudnak venni siman 2-3 eves autot, talan meg ujat is ha valami kis autot szeretnek.

Hiaba a magyar viszonylatban jo fizetes, a havi koltsegeim miatt megsem vennek 6 havi fizetesbol autot. Viszont ha a hazam ki lenne fizetve akkor mar siman mert akkor egy eleg jelentos osszeg szabadulna fel.

Nem a fizetes a lenyeg hanem hogy milyen koltsegeid vannak, mi a prioritas neked.

2024. máj. 23. 17:48
 12/20 anonim ***** válasza:
40%
Ezt fenntarthatósági alapon számolta ki valaki, de még a nagy drágulás előtt, így valószínűleg már nem érvényes. A lényege az, hogy ahogy idősödik az autó, úgy esnek az alkatrészárai is, lesz több utángyártott alkatrész is hozzá olcsón. Persze itt sem a prémiumra kell egyből gondolni, viszont valahogy akkor kijött a párhuzam, miszerint egy 6 havi fizetésből vett autót a tulajdonosa rendesen karban tudja tartani, és nem kell halogatni az időszakos szervizeket sem.
2024. máj. 23. 18:24
 13/20 A kérdező kommentje:
Családi bevétel kb 30%-a, nagyjából 500 megmarad minden hónapban. Gyerek nincs, hitel minimális. Lakás van, házat nem fogunk venni, mert egy Kádár-kocka is 70 millió alsó hangon, szóval hacsak nem akarom 65 éves koromig fizetni, akkor esélytelen. Ezért gondoltam, hogy akkor a kocsi legyen olyan, amit mindig is szerettem volna.
2024. máj. 23. 19:10
 14/20 anonim ***** válasza:
71%

Akkor mi a kérdés.

A te pénzed, a te döntésed.

Kalkuláltál és szerinted belefér.

Akkor...????

2024. máj. 23. 19:51
 15/20 anonim ***** válasza:
49%

#13, ha egy évben 6 millát tisztán félre tudtok tenni, úgy hogy nem nyomorogtok, akkor én nem 3 millióért vennék valami 10+ éves sokadik tulajos, akár bohozott autót. De te tudod...

Ilyen havi megtakarításnál a fenntartás miatt sem aggódnék. Sokan itt kész katasztrófának élik meg ha kuplungot, kettőstömegút kell cserélni egy autón, netán a turbót fel kell újítni. Havi 500-ból minden hónapban majdnem kettő is kijön ezekből... és azért csak nem kell minden hónapban cserélni!

Ha egy ház ára a nulláról 12 év alatt megvan, lemondások nélkül (de gondolom nem is kell hozzá ennyi, mert most is laktok valahol, azt írod van lakás), akkor én ezt sem vetném el, de ezt neked kell tudnod...

2024. máj. 23. 20:10
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
#15 Pont hogy akkor lehet és van értelme egy 10-en éves, akár kicsit költségesebb üzemeltetésű autót venni, ha van pénz. Fenntartani és tankolni. Nem mindig, mindenkinek az a célja hogy költségmentes legyen az autó. Egyébként 3-5-ért már bőven lehet költségmenteset kapni, akkor is ha az 10 éves.
2024. máj. 24. 10:08
 17/20 A kérdező kommentje:
Nem 3 millió a kinézett kocsi, hanem 11 és nem 10 éves, hanem vadiúj.
2024. máj. 24. 10:15
 18/20 anonim ***** válasza:
56%
Akkor meg mi a kérdés? Jó darabig költségmentes lesz. Vagy nem. :D De ezt előre úgy sem látod.
2024. máj. 24. 10:19
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
Ha hitelt kell rá felvenni akkor nem is kell találgatnod, túl drága neked az az autó.
2024. máj. 24. 10:29
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

"Nem 3 millió a kinézett kocsi, hanem 11 és nem 10 éves, hanem vadiúj."

Tisztában vagyok vele. Mint a válaszaimat olvashattad, elolvastam a kérdésedet.

Én a "6 havi szabályra" reflektáltam. Azt írtad egy hónapban 500e marad. 500e x 6 = 3 millió. 3 millióból pedig manapság kapsz egy 10 év körüli átlag alsóközépkategóriás használt autót. Nem ezt írtam, hogy ilyen vegyél. Épp ellenkezőleg! Ha a 11 millió megvan szűk két év nélkülözés nélküli megtakarításból, akkor én nem gondolkoznék ezen.

11 milliós új autó a mai árak mellett sem a hű de drága, luxus kategória. Kicsit jobban felszerelt átlagautó. Az idióta szabály szerint ez havi nettó majdnem 2 milliós fizetést feltételezne. Tehát kb. a miniszterek, gyárigazgatók vehetnének ilyen autót. Ők meg nagyon nem ilyennel járnak. Ez is megdönti az elméletet.

2024. máj. 24. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!