Motorolaj és váltó olaj csere milyen gyakran?
2007es mazda 3, automata váltós. A szerelőm azt mondta érdemes évente cserélni a motor és váltóolajat is, ez tényleg így van? 45e az olajcsere + munkadíj, ezért kérdezem csak.
Köszönöm.
motorkódot megnézem köszi, délután.
Arra hivatkozott, hogy öreg automata váltós autoknál jobb ha évente van váltóolaj csere is. Ezt nem is a szerelő mondta, hanem mielőtt megvettem, elvittem állapotfelmérésre, és ott a szaki mondta, hoyg évente legyen cserélve.
#6 Konkrétan csereperiódus nincs megadva az automata váltóhoz, 60 ezer kilométerenként javasolja az olajszint ellenőrzését és szükség esetén az utántöltését.
Attól függ mennyire akarsz biztosra menni. 7 liter olaj megy a váltóba, itt olyan 40-50 ezerrel kell számolni + munkadíj. 60 ezer kilométernél hamarabb én biztosan nem foglalkoznék vele, felesleges, szerintem ha ilyen 100-120 ezer kilométer után lecseréled, az bőven jó. Annál sűrűbben nem kell.
Motorolaj 10 000 km ésvagy egy év.
Váltóolaj mechanikus manuális váltóban 50-60 ezer, automatában vagy kényesebben 30 ezer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!