Az alábbi autók közül melyiket érné meg választani?
Lecserélnénk az autónkat. Jelenleg egy 17 éves 1.6-os benzines kombi Chevrolet Lacettink van. Amit keresünk: benzines, a jelenleginél érezhetően nagyob teljesítmény (most 103LE), sportosabb vezetésre alkalmas, manuális váltó (pref. A 6 fokozatú), mindenképp kombi, nagyobb csomagtérrel. Vegyes használatra lenne, agglomerációban városi használat, napi szinten közlekedés az M0-n, évente legalább 2x hosszabb távú utazás autópályán. 2 kicsi gyerekkel vagyunk, fontos a megbízhatóság, a biztonság.
2016-2018-as autókat néztünk. Felszereltségre, paramétekre, árban hasonlókat találtunk, de nincs nagy tapasztalatunk autók terén, csak az olvasott véleményekre hagyatkozhatunk a szimpátián felül.
Nem vagyunk anyagilag túlzottan eleresztve, hitelre vennénk. Jó lenne, ha nem várhatnánk SOS többszázezres szervizeket, de az alkalomszerű/kiszámítható nagyobb karbantartásokra futná.
Az alábbi típusok közül választanánk, de meghallgatunk ajánlást is:
- Volkswagen Golf VII. 1.5 TSI ACT BMT
- Toyota Auris Touring Sports 1.6
- Ford Focus 1.5 PFI Business
- Skoda Octavia 1.5 TSI ACT Style
Vegyes véleményeket hallottunk ismeretségi körön belül, így érdekelne külsős tanács is.
Éves szinten 10-15000 km használattal számolunk, ha ez fontos. Rövid távokat is megyünk, konrétan: én viszem a gyerekeket reggel oviba-bölcsibe, ezek a lakhelyünkhöz közel, de egymástól pár km-re vannak, így fix a napi 2x2 rövid táv vele, én pedig ezektől kb. 20 km-re dolgozom, akkor használom az M0-t.
Hétvégén is használjuk az autót, ha más nem, akkor nagyszülőkhöz 10-20 km távokra.
Elég nonszensz elvárások, hogy kisgyerekesnek hitelre legyen sportos manuál.
Nekem egy 1.5 Octavia céges van, simán vennék ilyet, de csak DSG, napi ingázásra, M0 tötymörgésre biztos nem kellene a manuális.
ilyen használat mellett a kokszolódás nem szempont.
Inkább a keretet kellene belőni értelmesen. Mert ha két gyerek mellett nincs lehetőség összespórolni eg autót akkor hitel mellett sem lesz egyszerű megélni
Azt, hogy milyen stílusban szeretek vezetni, szerintem nem befolyásolja, hogy gyerekekkel utazunk. Nem versenyezni akarok, de a mostani autónk egy lomha dög, én pedig szeretek a biztonságos kereteken belül, de dinamikusabban közlekedni (a környékünk, a nap mint nap bejárt útvonal is inkább ezt kívánja). És sokat megyek a gyerekek nélkül is.
Szeretem a manuális váltót, persze tudom, hogy a sok dugózás nem tesz jót neki, de önmagában a használata nem zavar annyira, hogy automatát keressek.
Sajnos nagyon elszálltak a használtautó árak is. Hosszú távra terveznénk az autóval, így egy fiatalabbat vennénk (amiket konkrétan találtunk ezek közül, mind 2018 vége, 2019 eleji volt), ezeknek viszont 5-6M között van az ára. Kevesen vannak sajnos szerintem, akiknek zsebből futja rá, de a havidíjat kifizetni nem gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!