Ráfutófékes utánfutó fék javításának hogy kezdjek neki?
Van egy Egyedi gyártású 750-es futóm, aminek az a problémája, hogy a ráfutóféke gyakorlatilag az autó fékezésénél egyből össze nyomódik(csattan). Tolatásnál szintén teljesen összenyomódik, de nem fékez(régen volt egy másik futóm, annál egyből emelkedett a csatlakozás, mert befékezett a futó). Felemeltük és segédeszközzel összenyomtuk, mintha fékeznénk, de a kerék ugyan úgy forog.
Ezzel kapcsolatban kérnek segítséget, mit nézzek meg rajta, fékmunkahenger, esetleg házilag meg tudom-e oldani vagy szervíz?
Gondolom, akkor hidraulikus fékrendszere van.. Fékolaj van benne? Jajj, bocsánat, fékfolyadék nem olaj! :)
A régi szoci utánfutóknál általában Trabant egykörös főfékhengert használtak, ez elég hamar megadja magát. A jó hír, hogy a mai napig kapható utángyártottban.
Szóval, valahol ott kellene kezdeni.
Mivel nem szereltem még futó féket, igen, lehet szakemberre bízom.
Második válaszoló: fékolaj van benne, és szinten van. Igen, Trabant főfékhenger van rajta. Ezek szerint azt kéne cserélni?
Ellentmondásos...a leírt jelenség arra utal, hogy nincs mit összenyomni fékezéskor a segédkarnak..(mintha üres lenne a tartály)...de írod, hogy szinten van...
gyanítom, át kellene pucolni a futó komplett fékrendszerét.
(nekem is volt ilyen futóm, ilyen hibával vettem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!