Egy új cipő is törheti a lábad, bizonyos használat után lesz igazán kényelmes - tulajdonképpen azt is be kell járatni.
2024. máj. 8. 23:07
2/24 anonim válasza:
Benne van a kézikönyvben.
2024. máj. 8. 23:31
3/24 anonim válasza:
A hagyományos bejáratás már nem szükséges a mai motoroknak.Új motorokat nyugodtan lehet terhelni akár 90%-os terheléssel is, ami azt jelenti, hétköznapi használatra bejáratás nélkül alkalmas. Első olajcserét természetesen gyári előírás szerint cserélni kell.
2024. máj. 9. 07:12
4/24 anonim válasza:
Úgy ahogy a 3as mondja, 4 éve vettünk egy új autót, és amikor kérdeztük a bejáratást, annyit mondtak hogy ezeket már rég nem kell. Azóta 200000km van benne és hibátlan.
2024. máj. 9. 08:13
5/24 anonim válasza:
Elég durván gyenge a felfogása az itteni válaszolóknak. A kérdés se nem a miért nem volt, se autókra nem vonatkozott.
Az én BMW motoromat például úgy kellett bejáratni, hogy az első olajcseréig (800-1200 km között) 5000-res fordulatszám alatt kellett használni és szintén kerülni a nyélgázokat.
2024. máj. 9. 08:21
6/24 anonim válasza:
#5-nek: Lehet hogy gyenge a felfogásunk főleg a járművekkel kapcsolatban, 45 éve vagyok a szakmában, 14 éve javító műhely vezetőjeként, 4 darab gépészeti végzettséggel. De bízok benne hogy előbb-utóbb elérem a te szakmai tudásod szintjét is!
2024. máj. 9. 09:04
7/24 anonim válasza:
Valóban ott van hashtaggel a motor. Motorokat be kell járatni, pont úgy van az én Hondám kézikönyvében is, ahogy #5-ös írta a BMW-re.
2024. máj. 9. 10:24
8/24 anonim válasza:
#14 Jóvanna, nem kell idegbetegnek lenni. Autó motorját nem kell bejáratni, már ha új típusú, motorkerékpárét meg igen. Szerintem az eddigi válaszokból is leszűrte a kérdező, ami érdekelte, azért is tűnt el, nem kell lenézően bunkózni. Gratulálok, hogy 15 évig műhelyvezető voltál, igazán nehéz lehetett 15 éven át kibírni, ha nálatok ez volt a bevett kommunikációs stílus.
2024. máj. 9. 13:06
9/24 anonim válasza:
Nem voltam, vagyok és leszek is. :D Már elnézést, de elsők között válaszoltam teljesen normálisan, és meg is magyaráztam a választ. A kérdező soha nem szólt be, de valakik folyton kóstolgattak és írtak nagy zagyvaságokat,ráadásul már durvább hangnemben is, erre szép reagálást nem lehet várni.
Még annyit: A kérdező részéről még most sem látok semmit ami arról szólna hogy motorkerékpárról kérdezett,valaki más fordította le a motor szót kétkerekű járműre.
2024. máj. 9. 13:49
10/24 anonim válasza:
"A hagyományos bejáratás már nem szükséges a mai motoroknak.Új motorokat nyugodtan lehet terhelni akár 90%-os terheléssel is, ami azt jelenti, hétköznapi használatra bejáratás nélkül alkalmas."
Ez szimplán hazugság. És jöhetsz te a 15 éves műhelyvezetői múltaddal egészen nyugodtan, mert éppen csak a BMW Motorrad 101 éves motorépítési és karbantartási múltjával kell szembeállítani, aki viszont azt mondja, hogy bizony a motort be kell járatni az első olajcsere előtt, méghozzá úgy, hogy nem terheled 5000-res fordulat szám fölé.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!