Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új benzines, turbós autót,...

Új benzines, turbós autót, hogy kell bejáratni?

Figyelt kérdés
Mármint mire kell figyelni? Nyílván nem padlózom orrbaszájba, se melegen, se hidegen. De ezen felül? Kigyorsításkor azért oda kell lépni, akkor meddig szabad felpörgetni a motort? Meddig tart egy bejáratás, kb. mikortól beszélhetünk bejáratott autóról (km állás szerint)?
2023. dec. 21. 18:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
1000 km után olajcsere, óvatosan kell gyorsítani, nem padlózni, kerülni kell a folyamatos azonos fordulatot amennyire lehet, 3000-es fordulat fölé ha lehet nem menni, nem szenvedtetni az autót alacsony fordulaton. Ezeket természetesen annyira, amennyire csak lehetséges, balesetveszélyt nem okozva.
2023. dec. 21. 18:45
 2/10 anonim ***** válasza:
46%

Használati útmutatóban leírtak szerint.

A drágább autóknál egyáltalán nincs szükség bejáratásra.

2023. dec. 21. 19:04
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
#2 Ez nem igaz, minden új autónál kell.
2023. dec. 21. 19:07
 4/10 anonim ***** válasza:

Az enyém biturbós. 2018-ban vettem. Erre direkt rákérdeztem az átvételkor. Azt mondták, hogy nyugodtan használjam normál módon. Egy köztes olajcsere ajánlott 3-4e km környékén, de nem garanciális feltétel.

Így tettem, azóta még semmi gond nem adódott ebből.

2023. dec. 21. 19:50
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem kell.
2023. dec. 21. 20:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen. Figyelj oda rá általánosan és nem lesz gond.
2023. dec. 22. 00:55
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A kézikönyvben kikerestem azóta ahol konrétan azt írja, h nem kell bejáratás. Mindössze az első 1000km alatt kerüljem a hirtelen fékezést és kigyorsítást.

2023. dec. 22. 12:47
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem is nálad fog adódni ha csak az a terv vele, hogy használod amíg a garancia tart.. majd a sokadik vevőnél vagy ha az a terved vele, hogy 10+ évre megtartod meg 200-300 ezer km-re akkor majd tapasztalatod hátrányait a silány gyári előírások betartásának.

2023. dec. 22. 17:14
 9/10 anonim ***** válasza:

egyre kell kínosan figyelni, ne terheld agyon kis fordulaton.

Nyugodtan elforgathatod 4000-ig, meg motorfékezz is, csak a gázzal bánj érzéssel.

Nem mindenkinek megy, egy turbós motornál különösen rá kell erezni.

Ugyanaz a gázpedálállás, ami 4000-en üresjárat, 1000 fordulaton padlógáznak számít.

2023. dec. 22. 17:22
 10/10 anonim ***** válasza:

"Nem is nálad fog adódni ha csak az a terv vele, hogy használod amíg a garancia tart.. ...majd tapasztalatod hátrányait a silány gyári előírások betartásának."

Mint írtam, már lejárt. Jelenleg lassan 6 éves autóról van szó. 4 év volt rá. A mostani árak mellett lecserélni a közeljövőben nem tervezem. Az előző autómat 310e km-ig használtam. Bontatlan hibátlan motorral adtam el. Az is turbós volt, igaz dízel.

A gyári előírások meg nem tudom hogy jönnek ide. Nem arra biztattam, hogy 30.000 km-enként cseréljen olajat.

2023. dec. 22. 20:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!