Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hozzáértő szerelők kis segítsé...

Hozzáértő szerelők kis segítséget kérnék?

Figyelt kérdés

Régebben levettem a hátsó kerékcsapágyakat, a fékpofák cseréjéhez. Az egyik nehezen akart lejönni, meghúztam erősebben és szétesett. Az hátsó golyósor kihullott belőle hátrafelé. Pedig még nem lógott, nem morgott, hibátlanul működött. Az összes kiesett golyó ép volt. Kellett vennem egy újat.

Most hídcsere jön, ismét le kell őket venni és szeretném ezt elkerülni. Én rontottam el valamit, vagy a csapágy nem volt már tökéletes? Ha nem akar lejönni könnyen és elakad, akkor, hogy tudom leszedni, hogy egyben maradjon?

Ilyen rendszerű:

https://www.youtube.com/watch?v=bY9Pm-49Ces

2024. máj. 4. 20:51
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Ha megnézed a videón is szétesik amikor leszedi, szóval ez ilyen. A golyók kiesése lehet hiba, mert a videón nem esik ki a golyó. Nem nagyon tudod máshogy szétszedni, mint a videón. Trükk lehetőség sem nagyon van.
2024. máj. 4. 20:57
 2/2 anonim ***** válasza:
51%

Ha kihullanak a golyók, akkor vagy már szétment a kosár, tehát a csapágy eleve rossz volt, vagy te verted szét, akkor is kuka.

A megoldás, hogy a kosarat nem bántod, hanem azt a gyűrűt ütöd/feszíted stb. amelyik szorul, nem máshol. Tehát, ha pl a tengelyen van rajta a csapágy, akkor a belső gyűrűnél huzatod le, ha az agyban szorul meg, akkor meg a külső gyűrűt ütöd a megfelelő szerszámmal

2024. máj. 4. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!