A minőségibb ásványi alapú kétütemű olajok mennyi ideig használhatók fel?
Figyelt kérdés
Találtam itthon 3 éves gyártású Castrol 2T motorolajat. Bontatlan, nagyjából szobahőmérsékleten volt tárolva. Leírása alapján ásványi alapú olaj.
Így hogy bontatlan, nagyjából hány évig áll el a gyártásától kezdve illetve felbontás után?
máj. 3. 22:42
1/4 anonim válasza:
Bontatlan csomagolásban kb. örökké. Egy biztos, hogy Te (vagy Én) hamarabb bomlunk le mint azaz olaj. 😆
2/4 A kérdező kommentje:
#1 Azért örökké tuti nem, találtam tavaly 2007-es gyártású olajat, aminek elvileg 2012-ben járt le a szavatossága. Bontatlan volt, mégis lebomlott valamennyire mert teljesen összeszívta a flakont, az olaj pedig büdös penészes szagú sötét színű lett. Szóval 15 évet nem állnak el az tuti.
máj. 3. 22:50
3/4 anonim válasza:
Nekem van ebből egy kartonnal, ősi Wartburg-os családból származom,ha nincs keverék akkor is van🤣
Ez 30+ éves ótvarság. Nemrégiben kellett egy kis 2T (kifogyott a modern szintetikus)és lett is belőle használva. Állagra jónak tűnt és a motor sem mutatta jelét nem tetszésének. Jobban füstölt, de arra számítottunk.
Amúgy a MOL 60 hónapot (5év) ír az utolsó elötti sorban.
A 3 éves olaj minden szempontból nyugodtan használható.
4/4 anonim válasza:
Levegővel nem érintkezik, tehát kb semmit nem öregedett. Nyugodtan használhatod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!