Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kettőstömegű cseréje mennyibe...

Kettőstömegű cseréje mennyibe volt?

Figyelt kérdés

Mennyibe került a kettőstömegű cseréd? Mit lett vele párhuzamosan cserélve? Autó típusát is írd le légyszi!

Köszi

2024. máj. 3. 02:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
23%

Most komolyan... egy váltó leszedése akkora munka, hogy ha már lent van, akkor értelmes ember cseréli vele a tárcsát is a lendkerékkel, mert elenyészö az ára is, munkában meg nem több semmivel, mivel mindenképp elöbb a kuplungot szedjük le a lendkerék elött.

Ez olyan, mint amikor vezérmüszíjat cserél a sok okos, aztán visszarakja a 300 ezret futott feszítöt, aztán 2 h´nap múlva szedheti megint szét, amikor elkzd morogni.

2024. máj. 3. 12:03
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

#11 +++ lájk +++

Végre valaki aki érti is, amiről beszél.

2024. máj. 3. 12:06
 13/16 anonim ***** válasza:
68%

" akkor megsúgom, alapból nem volt cserés a kettőstömegű."

Rendben, akkor legyen igazad és nem cserélték! Nem fogok veled vitatkozni. Ezek szerint csak hallucináltam, hogy közben ott állok a kocsi mellett és végignézem a műveletet. Azt pedig hogy kuplung fogásponton ezek után már nem zakatolt a kettőstömegű, ráolvasással gyógyították meg. Hiszen te ismeretlenül és látattalanban is jobban megmondod a tutit!

2024. máj. 3. 17:02
 14/16 anonim ***** válasza:
13. Bár nem nekem szólt, de ok, cserélték. Akkor mi értelme van a tárcsát nem cserélni? Ez olyan, mintha megvennél egy új fényszórót, és azon spórolnál, hogy átteszed a már megszürkült használt izzót a régiböl.
2024. máj. 6. 12:38
 15/16 anonim ***** válasza:

Azért egy teljes kuplung egy hangyányit drágább egy izzónál. Egy nem is túl új kommersz autóba a kinyomócsapágy + tárcsa + szerkezet simán egy 100-as...

Soha nem írtam olyat, hogy tilos együtt cserélni és hogy műszakilag ártana, ha mindent kompletten cserélsz. A xenon fényszóróm ha holnap kapna egy kavicsot és betörne a búrája, én simán átraknám az egy héttel az előtt cserélt márkás kisülési csövet, nem hajítanám a kukába. De mindenki tegyen úgy, ahogy jónak látja!

2024. máj. 6. 12:49
 16/16 anonim ***** válasza:

"teljes kuplung egy hangyányit drágább egy izzónál"

Arányaiban azért stimmel.

"Egy nem is túl új kommersz autóba a kinyomócsapágy + tárcsa + szerkezet simán egy 100-as..."

Most néztem meg, egy olyan BMW-be, amibe már a kora miatt drágák az alkatrészek, 250 eur a sachs-készlet, a luk 150.

Nyilván lehúzós mühelyekben csípöböl magyaroknál 100-120 volt már 10 éve is.

Szerintem 250 euró egy 1400 eurós lendkeréknél kb. olyan arány, mint az izzó-lámpatest hasonlat.

"A xenon fényszóróm ha holnap kapna egy kavicsot és betörne a búrája, én simán átraknám az egy héttel az előtt cserélt márkás kisülési csövet, nem hajítanám a kukába."

Azért ne hasonlítsuk a 1 hetes csövet az általam említett megszürkült izzóhoz. Csövet évekre vesz az ember.

2024. máj. 6. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!