Kettőstömegű cseréje mennyibe volt?
Mennyibe került a kettőstömegű cseréd? Mit lett vele párhuzamosan cserélve? Autó típusát is írd le légyszi!
Köszi
Most komolyan... egy váltó leszedése akkora munka, hogy ha már lent van, akkor értelmes ember cseréli vele a tárcsát is a lendkerékkel, mert elenyészö az ára is, munkában meg nem több semmivel, mivel mindenképp elöbb a kuplungot szedjük le a lendkerék elött.
Ez olyan, mint amikor vezérmüszíjat cserél a sok okos, aztán visszarakja a 300 ezret futott feszítöt, aztán 2 h´nap múlva szedheti megint szét, amikor elkzd morogni.
#11 +++ lájk +++
Végre valaki aki érti is, amiről beszél.
" akkor megsúgom, alapból nem volt cserés a kettőstömegű."
Rendben, akkor legyen igazad és nem cserélték! Nem fogok veled vitatkozni. Ezek szerint csak hallucináltam, hogy közben ott állok a kocsi mellett és végignézem a műveletet. Azt pedig hogy kuplung fogásponton ezek után már nem zakatolt a kettőstömegű, ráolvasással gyógyították meg. Hiszen te ismeretlenül és látattalanban is jobban megmondod a tutit!
Azért egy teljes kuplung egy hangyányit drágább egy izzónál. Egy nem is túl új kommersz autóba a kinyomócsapágy + tárcsa + szerkezet simán egy 100-as...
Soha nem írtam olyat, hogy tilos együtt cserélni és hogy műszakilag ártana, ha mindent kompletten cserélsz. A xenon fényszóróm ha holnap kapna egy kavicsot és betörne a búrája, én simán átraknám az egy héttel az előtt cserélt márkás kisülési csövet, nem hajítanám a kukába. De mindenki tegyen úgy, ahogy jónak látja!
"teljes kuplung egy hangyányit drágább egy izzónál"
Arányaiban azért stimmel.
"Egy nem is túl új kommersz autóba a kinyomócsapágy + tárcsa + szerkezet simán egy 100-as..."
Most néztem meg, egy olyan BMW-be, amibe már a kora miatt drágák az alkatrészek, 250 eur a sachs-készlet, a luk 150.
Nyilván lehúzós mühelyekben csípöböl magyaroknál 100-120 volt már 10 éve is.
Szerintem 250 euró egy 1400 eurós lendkeréknél kb. olyan arány, mint az izzó-lámpatest hasonlat.
"A xenon fényszóróm ha holnap kapna egy kavicsot és betörne a búrája, én simán átraknám az egy héttel az előtt cserélt márkás kisülési csövet, nem hajítanám a kukába."
Azért ne hasonlítsuk a 1 hetes csövet az általam említett megszürkült izzóhoz. Csövet évekre vesz az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!