Új autó vásárlás hogy zajlik? Csak simán besétálok egy szalonba és mondom, hogy ezt és ezt a modellt néztem ki, szeretném megvenni?
Vagy érdemes az online konfigurátort használni, ha van az adott gyártónál?
Bocs a hülye kérdés miatt, de eddig még csak használt autóim voltak
Lényegében igen.
A konfigurátorral inkább csak tájékozódni tudsz. Mi érhető el az adott modellhez, milyen kombinációban tudod összeválogatni és listaáron mennyibe kerül. A komplett összeállítást általában nem tudod online megrendelni, azaz a kereskedés személyes meglátogatását sokszor nem tudod kikerülni.
Én konkrét elképzeléssel, összeállítással mentem az adott kereskedésbe. De az értékesítők mindig úgy kezeltek, hogy én hülye vagyok hozzá, azt át kell beszélni és majd ők megmondják mit lehet és mit nem rendelni hozzá. Na ehhez képest tökéletesen ugyanazt a konfigurátort nyitották meg a weboldalról, amit én is elérek. Sokszor én mondtam a kereskedőnek, hogy mit hol talál, mert ott bénázott, keresgélnie kellett a dolgokat, én meg napok óta ezt bújtam.
Ezután jött a megrendelés, papírok, szerződés aláírása. Ebben volt egy olyan kitétel, hogy csak akkor továbbítják a gyárnak a megrendelést, ha X napon belül előleget utalok. Ez megtörtént, utána e-mailben vissza is igazolták a megrendelést.
Közvetlenül a Covid előtt 2-3 hónap volt, mire megjött az autó. Most nem tudom mennyit kell rá várni. Megjött, forgalomba helyezés, műszaki, rendszám, forgalmi... ezt intézte (jó pénzért) a kereskedés, miután elutaltam a vételár fennmaradó részét. Utána átadás, jó utat kívántak és irány a legközelebbi benzinkút, mert pár deci volt csak a tankban.
Nálam így zajlott.
Érdekes... tőlem csak előleget kértek. Az sem volt pontosan megszabva, leglább pár százezeret kértek. 9 milliós autóra én 500e-t utaltam előlegként. De a szerződésben benne volt, hogy ha elállok idő közben a vételtől, az előleg nem jár vissza, az a bánatpénz a téves rendelésért.
A maradék rendezése csak az autó átvétele előtt vált esedékessé. Akkor került egyáltalán először szóba, hogy hitelt szeretnék-e, vagy számláról utalom.
De gondolom ez márkánként, akár kereskedésenként is eltérő lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!