Egy stab. pálca és egy kormány összekötő gömbfej csere kb mennyibe kerül, munkával, anyaggal?
Szerelő onnan rendel, ahonnan szokott, vagy amelyik céggel szerződése, kedvezménye van. Nem fogja neked feltúrni a netet, hogy ugyanaz hol a legolcsóbb. Általában megrendeli Bárdi/Unix vonalon. És neked természetesen a kedvezmény nélküli teli árat fogja számlázni.
Az sem mindegy, hogy Sachs, Lemförder, stb., vagy valami noname távolkeleti, amit beépíttetsz.
Szerintem amit kaptál ár, nem vészes. Ha magadnak csinálod, nyilván olcsóbb.
Döntsd el, hogy szerinted reális-e a kért anyag illetve munkadíj. Hozzávetőlegesen 1.5 órás munka (nagyon) kényelmes tempóban haladva csápos emelőn.
Két db stabpálca kijön 13e Ft-ból (Meyle).
A két külső gömbfej pedig nincs 10 rongy SKF gyártmánnyal számolva.
Ezek jó minőségű alkatrészek és bárki számára elérhető ennyiért.
Forrás: alkatreszek.hu
Sokkal egyszerűbb azt a szerelőt megkérdezni, aki elvállalja.
Amúgy egy tisztességes vidéki műhely és egy rongyrázó fővárosi szerviz ára között simán lehet kettes szorzó is.
(eközben még az is elképzelhető, hogy a kisműhely sokkal precizebb munkát végez az említett ár 50%-ért) 😉
"Amúgy egy tisztességes vidéki műhely és egy rongyrázó fővárosi szerviz ára között simán lehet kettes szorzó is."
Nem feltétlenül. Én 200 km-ről Budapestre járok a garanciális autómmal éves szerrvizekre. Felénk a magyében egyetlen egy márkaszerviz van. Na, ezt ki is használják vastagon! Annyit kérnek, amennyit akarnak. Kihasználják, hogy sokan nem fognak 80-100 km-eket autózni egy szerviz miatt. Én amúgy is járok időnként Budapestre. Valószínű az ottani nagyobb árverseny miatt lényegesen olcsóbb árajánlatokat kapok. Ott gondodolom úgy van, hogy ha nem tetszik az ár, a szomszédos kerületig bőven megéri autózni 30-40-50e Ft spórolás miatt, ezért inkább visszaogják az extrahasznot a munkadíjakon.
#7.
Akinek fontos a "márkaszerviz" jelző, az nyugodtan vigye oda.
/meg is érdemli/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!