Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet hűtőt szabályosan...

Gyula1971 kérdése:

Hogyan lehet hűtőt szabályosan szállítani?

Figyelt kérdés

Skoda Fabia hátsó ülését kivéve, fektetve,ekkor a hátsó ajtóból kilóghat,de hány cm-lehet? Hátsó csomagtér ajtó nem lezárt állapotban van,hanem gumipókokkal rögzítva.

30-50 cm még elmegy?

2024. ápr. 26. 17:40
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a vélaszokat!

Nekem van jogosítványom és az én skodámmal kellene majd egy ismerősnek a hűtőt elszállítani.-

Akkor nem vállalom el ezt.-A csomagtartóban nem vihetsz semmit úgy, hogy nem tudod bezárni a hátsó ajtót! Nem közlekedhetsz felnyitott hátsó ajtóval!

Földúton már vittem aluminium létrát nyitott hátsó ajtóval,akkor ezt sem lehet.

2024. máj. 3. 20:09
 12/17 anonim ***** válasza:
#11 Nem hát. Csak mivel országunkban gyakorlatilag nincs közúti ellenőrzés, mindenki megcsinál mindent. De nem szabályos, és azért nem szabályos, mert nem biztonságos.
2024. máj. 3. 20:28
 13/17 anonim ***** válasza:
Amúgy 5-10 ezer forint napidíj plusz a tankolás egy furgont bérelni. És akkor egyrészt nem tud rendőr akadékoskodni, ha neadjisten megállít, másrészt nem kell attól aggódni, melyik kanyarban röpül ki a hűtőszekrény az autó hátuljából. Utánfutó bérlése is kb. ez az árkategória, csak nyilván azt tudni is kell vezetni, meg ha a fél országot átszeled, lassabb, mert más a sebességkorlát.
2024. máj. 3. 20:32
 14/17 krwkco ***** válasza:

"A csomagtartóban nem vihetsz semmit úgy, hogy nem tudod bezárni a hátsó ajtót! Nem közlekedhetsz felnyitott hátsó ajtóval!"

Ez egyébként nem ilyen egyértelmű. A hivatkozott KRESZ 47.§. ezt mondja:

"(2) A rakományt a járművön – annak belsejében, illetőleg rakfelületén – úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Gondoskodni kell különösen arról, hogy a rakomány

b) a jármű ajtajainak, illetőleg a rakfelület oldalfalainak lezárását ne gátolja;"

De az, amit a köznyelvben hátsó ajtónak vagy ötödik ajtónak hívunk, nem biztos, hogy a jog szerint ajtó. Mert nem emberek közlekedésére szolgál. Csomagtérfedél.

Szerintem az a helyzet, hogy a hűtő alja legfeljebb a csomagtérpadló végéig érhet:

"(g)a járművön – a (3) és (7) bekezdésben foglalt eseteket kivéve –, illetőleg annak rakfelületén ne nyúljék túl.)

De ha a sarka miatt nem lehet becsukni az "ajtónak" nevezett csomagtérfedelet az szerintem nem ellentétes a KRESZ-szel.

2024. máj. 3. 20:43
 15/17 anonim ***** válasza:

"Gondoskodni kell különösen arról, hogy a rakomány

b) a jármű ajtajainak, illetőleg a rakfelület oldalfalainak lezárását ne gátolja" akkor ezzel mi is történt a válaszod írása közben?

Meg ugye "úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse". Na, erre bármit ráhúzhatsz. Gondolj a román haláltrélesekre. Próbáld egy rendőrnek elmagyarázni, hogy úgy lekötözted a felhajtott csomagtartóajtóval szállított hűtőt, hogy ha veszélyhelyzet esetén egy elkerülési manővert csinálsz, biztos vagy benne, hogy a hűtőszekrény még mindig az autóban marad. Ezt nem lehet kimagyarázni és jobb nem kipróbálni. Az autó arra van tervezve, hogy MINDEN ajtó csukva van, amikor mozog.

2024. máj. 3. 20:48
 16/17 krwkco ***** válasza:

"Az autó arra van tervezve, hogy MINDEN ajtó csukva van, amikor mozog."

Ismétlem: a kulcskérdés az, hogy a nyílászáró, ahol a csomagokat bepakoljuk, az ajtó-e. Szerintem nem.

2024. máj. 3. 22:03
 17/17 A kérdező kommentje:
A forgalmiban 5-ajtós ez szerepel,akkor ajtónak minősül.
2024. jún. 25. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!