Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi az az autó diagnosztika...

Mi az az autó diagnosztika műszer erre azt értem pl:launch x431 Ha jól értem ezzek egy androidos tabletek amire fel van töltve egy applikáció vagy rosszul értelmeztem?

Figyelt kérdés

ápr. 24. 14:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Na, akkor még egyszer megkérdezem: Hogyan dugod be ezt a tabletedbe? Várom a választ. Ne azt írd, hogy bedugod egy Bluetoothos adókészülékbe! Közvetlenül a gépbe kell tudni bedugni.

"Évek óta bluetooth diagnosztikát használok. Semmi baj sincsen vele. A bluetooth egy 20+ éves technológia, kiforrott, stabilan működik, tökéletes."

Csak éppen korlátozva vannak, mert nem ismernek minden protokollt. Olyankor van az, hogy ismeretlen hibaüzenetet ír ki, vagy rosszabb esetben helytelent a szoftver. Kábeles kapcsolat esetén ilyen probléma nincsen, mert a szoftver protokoll tudása bővíthető. De tudom, "2024-et írunk nagypapa" (sic!). Manapság már minden gáz, ami nem vezeték nélkül csatlakozik.

ápr. 24. 18:45
 12/17 anonim ***** válasza:

#11 "Közvetlenül a gépbe kell tudni bedugni"

1. Nem kell bedugni, erre van a bluetooth. Még mindig képtelen vagy felfogni.

2. A kommunikációs egységen szokott lenni USB lehetőség is, amit be lehet dugni a tabletbe. Senki sem használja, mert létezik bluetooth, de létezik, úgyhogy tessék, így lehet a tabletbe dugni. Elégedett vagy?

"Csak éppen korlátozva vannak, mert nem ismernek minden protokollt"

Nem értesz hozzá. Látod látod. Ennek semmi köze sincsen ahhoz, hogy bluetooth vagy kábel. A kommunikációs eszköz kiolvas valamit, az hogy innentől ezt az információt a laptopra/tabletre bluetoothon küldi át, vagy kábelen, az semmit sem befolyásol. Ez attól függ, hogy a kommunikációs eszköz gyártója mennyi licenszet rvásárolt meg az autógyártóktól. Az olcsó szar kínai diagnosztikák nem vásárolnak semmilyen licenszet, csak a sztenderd nyitott kódokat ismerik, ezért a legtöbb hibakód számukra ismeretlen, de nem azért, mert bluetooth. A 2 milliós Bosch pedig minden létező licensszel rendelkezik, ezért kerül 2 millióba, nem pedig 10 ezerbe, a kommunikációs eszköz mindent kiolvas és nem létezik számára olyan, hogy ismeretlen hiba. És k*rvára leszarja, hogy bluetooth, vagy kábel.

Nem értesz hozzá.

ápr. 24. 18:59
 13/17 anonim ***** válasza:

> "A kommunikációs egységen szokott lenni USB lehetőség is, amit be lehet dugni a tabletbe."

Normál méretű USB. Mi van a tabletek 99%-án? Micro USB, USB-C! Megint csődöt mondott a tudományod. Pont erről vartyogok, hogy egy dedikált diagnosztikai tableten ott van a megfelelő csatlakozóaljzat! Ez a különbség, ami hardveres.

> "Senki sem használja, mert létezik bluetooth"

A szervízek szinte 100%-ban csak kábeles kapcsolattal diagnosztizálnak. Miért? Elmondtam. Mert a Bluetoothos egységek nem ismernek minden protokollt. Megbízhatatlanok, ha úgy tetszik.

> "A kommunikációs eszköz kiolvas valamit, az hogy innentől ezt az információt a laptopra/tabletre bluetoothon küldi át, vagy kábelen, az semmit sem befolyásol."

A "kommunikációs eszköznek"(sic!) ismernie kell a protokollkészletet, hogy ki tudja olvasni.

ápr. 24. 19:13
 14/17 anonim ***** válasza:

"Normál méretű USB. Mi van a tabletek 99%-án? Micro USB, USB-C! Megint csődöt mondott a tudományod."

Hát én most akkora tudományos titokba avatlak be, hogy el fogsz ájulni. Kapaszkodj meg, jó? A kábel egyik vége USB-A, a másik vége USB-C. [link] Előbbi megy a diagnosztikai eszközbe, a másik a tabletba. Hát zseniális, nem? Hihetetlen technológia! "Csődött mondott" azt mondja, sírok. 😂

"A szervízek szinte 100%-ban csak kábeles kapcsolattal diagnosztizálnak"

Nem vagy szervizes, ne beszélj a nevükben. Fogalmad sincsen róla, hogy mi hogy dolgozunk. Ezer éve senki nem használ kábeles csatlakozást. S-E-N-K-I!

"a Bluetoothos egységek nem ismernek minden protokollt"

A bluetooth egy kommunikációs forma. Az nem tud semmilyen protokollt. De képzeld, a kábel is csak egy kommunikációs forma, az sem tud semmilyen protokollt. Az csak egy rézdarab. Nem tud semmit. A protokollt a kommunikációs eszköz szoftvere kezeli. Semmi köze nincs ahhoz, hogy kábel, vagy bluetooth.

"A "kommunikációs eszköznek"(sic!) ismernie kell a protokollkészletet, hogy ki tudja olvasni."

Így van. A kommunikációs eszköznek kell ismernie a protokollt. De könyörgöm végre valahára leírnád, hogy szerinted ennek mi köze van az adatátvitel formájához? Ha bluetooth-on keresztül történik az adatátvitel, akkor a levegő oxigénmolekuláiban elakadnak a hibakódok, vagy mi? 😂

ápr. 24. 19:25
 15/17 anonim ***** válasza:
Őrült vagy. Nem beszélek veled. Majd meséld el a melóhelyeden is, hogy milyen jót vitatkoztunk, hadd röhögjenek ki a munkatársak is. Én már megtettem. Köszi az élményt. ;)
ápr. 24. 19:31
 16/17 anonim ***** válasza:

#15 Na, úgy érzem a végére értünk. Minden kreténségedet megcáfoltam, mindent amit mondtam támadhatatlanul bizonyítottam. A kreténségeid elfogytak, nem tudsz már mivel védekezni, akkor jöhet is a régi, a te fajtádnál jól bevált "nem beszélek veled". Szívesen beszélnél te velem, csak már nem tudsz mit mondani, mert mindent megcáfoltam. :)

Ez az "én már megtettem" meg egész egyszerűen szánni való. Mégis kinek meséltél volna te bármit is?

ápr. 24. 19:36
 17/17 Alex Fly ***** válasza:

@11: "a Bluetoothos egységek nem ismernek minden protokollt"

Az OSI rétegmodell megvan? Ha ismered, akkor pontosan tudod, mi a hülyeség az általad leírt mondatban. Ha nem, akkor mielőtt kommentelsz, nem ártana tisztában lenned azzal, miről beszélsz...

ápr. 24. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!