Hány darab gyorshajtás után kerül veszélybe a jogosítvány?
Jelenleg 1 van a nevemen, egy 118km/h fénykép, falun kívül.
Utána volt, hogy felszaladt a sebesség lejtőn 106-108 km/h a gps szerint, pedig kínosan figyelem mindig.
Több fénykép után van valami extra díj?
Jót nevettem a kérdésen majd a rá adott válaszon:
"Több fénykép után van valami extra díj?"
"Ez nem modellügynökség"
Valóban nem, hanem vízilabda meccs: aki sokszor vét, az kipontozódik. :-)
Ha 15-45 km/h akkor 4 pontot kapsz.
Ha 45-65, akkor 6-ot,
ha ezen felül, akkor 8-at.
18 pont után elveszik a jogosítványod. Ha túl sok pontod van, de még nem érted el a 18-at, akkor részt vehetsz utánképzésen, és ha sikerül, akkor csökkentik. Illetve három év után elévülnek a pontok, de ezt nem tudom pontosan, hogy milyen feltételekkel.
De azt javaslom, hogy ne a pontok miatt tartsd be a sebességhatárokat, hanem a saját és mások biztonsága miatt. Inkább később érj oda, mint soha.
Nekem valami még nem tiszta.
Lefényképeztek, nem állítottak meg.
Megkaptam a 39 000 ft-os számlát.
De!
Lekérdeztem.
Tájékoztatás dátuma
2024.04.12. 10 óra 01 perc 37 mp
Tájékoztatás közúti közlekedési előéleti pontokról
Nyilvántartás szerinti összpontszám
0 pont
Akkor most hogyan van ez?
Na igen, én meg azt mondom hogy nem én voltam, de közeli hozzátartozó az elkövető ezért megtagadhatom a vallomástételt. Ilyenkor mi van? Az ártatlanság vélelme fenn áll, szóval nem tudják csak úgy rámhúzni, hogy én voltam.
Nyilván lehet ezzel játszadozni a bíróságon, de olyan sok a gyorshajtó, hogy egyszerűen nincs erőforrás rá, ezért nem csinálják.
"nem én voltam, de közeli hozzátartozó az elkövető ezért megtagadhatom a vallomástételt"
Persze, csak akkor vállalja fel, hogy neki lesz büntetőpontja az ügy miatt. Mint ahogy a bírságot sem engedik el csupán amiatt, mert nem vallja be, hogy ki vezetett.
Sok kiskaput be lehetne zárni, ha akarnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!