Lehet amiatt nem kaptam még csekket a gépjárműadóról, mert január közepén vettem az autót?
Figyelt kérdés
Valahonnan rémlik, annak kell fizetni aki január 1-én tulajdonolja az autót. Jól emlékszem vagy sem? Lehet ezért nem kaptam meg csekket, sem értesítőt az ügyfélkapura?
Szlovéniából behozott autó, érvényes műszakival volt, de nem volt forgalomban amíg meg nem vettem.
2024. ápr. 3. 17:50
11/13 anonim válasza:
Mivel új autó, első forgalomba helyezés, ezért valóban neked kell fizetned. Ha van ugyfelkapud, akkor felmész a tarhely.nav.gov.hu oldalra, es ott lesz egy olyan, hogy adomegallapitas, vagy valami ilyesmi. Rakattintasz, a felugro ablakban letoltes, es ha megnyitod, akkor ez a NAV hatarozat, ami az osszeget is tartalmazza.
Ha nincs ugyfelkapud, akkor varod postan, hogy kikuldjek.
12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. De akkor miértnem kaptam még mindig semmit a NAV-tól a befizetésről? Ilyen sokáig elhúzódik? Nemsoká itt a határidő.
2024. ápr. 4. 10:51
13/13 anonim válasza:
Nekem 2 éve van meg a kocsim, és nekem se küldtek még mindig semmit, csak a tárhelyen kaptam ertesitest marcius vegen. Mivel idéntől kerult at teljes mértékben a kozponti adok koze (emiatt valtozott a fizetési hatarideje es lett egyben fizetendo), ezert most mindenkinek kuldenek hatarozatot a valtozasrol. Valószínűleg el vannak havazva (most munkaidoben dolgozniuk is kell😅) es emiatt csuszik. Sajnos ilyen a közigazgatás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!